26 Ekim 2007 Cuma

AĞLAYAN PASTA

http://sefertasim.blogspot.com

http://sefertasim.blogspot.com
Bu pastanın gözyaşlarını, dilimlendiği zaman üzerindeki çikolatalı kremanın yanlarından süzülmesi ile görüyoruz aslında  ama maalesef ben size o görüntüyü sunamadım. Çünkü bu pastayı yapıpakraba günü için anneme götürüp bıraktım :) Ben kalamadığım için de o görüntü çekilemedi. Sonra nasılsa yapıp eklerim bir ara diye düşünüyorum.

23 Ekim 2007 Salı

YAĞ MANTISI TARİFİ (KAYSERİ)

YAĞ MANTISI TARİFİ (KAYSERİ)

YAĞ MANTISI TARİFİ (KAYSERİ) 

Malzemeler:

hamuru:

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çorba kaşığı kuru maya (veya 1 paket yaş maya)
  • yaklaşık 6 bardak un (çok yumuşak bir hamur olacak)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

içi:

  • 200 gr kıyma
  • Kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Domates sosu :

  • 3-4 kaşık domates ve biber salçası karışık
  • 3 diş sarmısak
  • az su (salçayı sulandır)
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile koyuca sos kıvamında pişiriyoruz.

Ayrıca:

  • Sarmısaklı yoğurt

YAĞ MANTISI YAPILIŞI

  1. Un ve tuzu karıştıralım. 
  2. Bu arada kuru mayayı ılık sütte(1 kesme şeker ilave edin) eritip kabartalım. 
  3. Zeytinyağı,yoğurt ve sütle birlikte una ilave edelim. 
  4. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım ve mayalanması için bekleyelim.
  5. Kabarınca oklavayla biraz kalınca bir yufka halinde açalım ve büyükçe kareler keselim.
  6. İçi için kıyma, kıyılmış maydanoz, 1 adet rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve kırmızı biberi karıştıralım ve karışımdan birer çay kaşığı kare hamurun ortasına koyalım; elimizle büzerek çiçek şeklini verelim.
  7. Bolca zeytinyağını derin bir kaba koyalım. 
  8. Hazırladığımız mantıları yağda kızartalım. 
  9. Üzerine sarmısaklı yoğurt ve domates sosu dökerek servis yapalım.
Afiyet olsun...

ARMUTLU TURTA TARİFİ

sefertası tarifleri
SEFERTASI TARİFLERİ
Çok pratik ve lezzetli bir turta yapmak isterseniz mutlaka denemelisiniz. Başka meyvelerle çeşitlendirebilirsiniz. Aklımda denemeyi düşündüğüm farklı konseptler var ama bakalım zaman içinde paylaşırım inşallah sizlerle...

ARMUTLU TURTA TARİFİ

malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 2 çay fincan toz şeker
  • 4 " " un
  • 1/2 paket yumuşak margarin( tercihen becel)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 " vanilya
  • 3 adet armut( arzuya göre elma veya şeftali de olabilir)

ARMUTLU TURTA nasıl yapılır?

  1. Şekerle yumurtayı mixerle iyice çırpıyoruz.
  2. Tüm malzemeyi karıştırıyoruz.
  3. Kalıba yağlı kağıtla döküyoruz.
  4. Üzerine dilimlediğimiz armutları( ya da hangi meyve tercih edilirse) batırıyoruz.
  5. 150-170 derecede 30 dakika kadar pişiriyoruz.
  6. Soğuyunca tarçınlı pudra şekeri serpiyoruz.

Afiyet olsun


Related Posts with Thumbnails