Bu pastanın gözyaşlarını, dilimlendiği zaman üzerindeki çikolatalı kremanın yanlarından süzülmesi ile görüyoruz aslında ama maalesef ben size o görüntüyü sunamadım. Çünkü bu pastayı yapıpakraba günü için anneme götürüp bıraktım :) Ben kalamadığım için de o görüntü çekilemedi. Sonra nasılsa yapıp eklerim bir ara diye düşünüyorum.
Şimdi tarife geçelim :
AĞLAYAN PASTA
- 4 yumurta
- 1 su bardağışeker
- 1 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı süt (hamura)
- 1 paket kakao (ya da 3 yemek kaşığı )
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
üzeri için:
Kekin yapımı:
- 1 paket hazır çikolata sosu
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı soğuk süt (krem şantinin hazırlanmasında gerekli)
- 1,5 su bardağı süt(piştikten sonra kekin üzerine dökmek için)
Kekin yapımı:
- Yumurta ve şekerimizi mikser ile çırpalım.
- Üzerine un , kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım.
- Sütümüzü de ilave edip hafifçe bir kere daha çırpalım.
- Dikdörtgen bir borcama karışımımızı döküp 180 derece fırında kekimizi pişirelim.
- Piştikten sonra ılınması gerekiyor.
- Kekimiz ılındıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı sütü dökelim.
- Diğer tarafta kremşanti ile 1 su bardağı sütü çırpıp kekimizin üzerine güzelce yayalım.
- Buzdolabında en az 3-4 saat bekletelim.
- Çikolatalı sosunu da tarifine uygun şekilde hazırlayıp ister kullanacağımız zamana kadar bekletip kekimizi dilimledikten sonra üzerine sos dökerek, istersek soğuyunca şantinin üzerine tümüyle dökerek servis yapalım…
çikolata sosunu kendiniz hazırlamak isterseniz aşağıdaki tarifi uygulamanızı tavsiye ederim:
çikolata sosu için:
- 2 çay bardağı süt
- 3/4 çay bardağı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 1 çorba kaşığı kakao
- 200 gr bitter çikolata
- Çikolata hariç malzemelerin tümünü karıştırarak pişirelim.
- Üzerine çikolatayı küçük küçük kırıp ilave edelim.
- Tüm malzemeyi iyice karıştırarak çikolataların erimesini sağlayalım.
- Piştikten sonra soğutalım.
Not: Servis yaparken pastamızı kare kare kesip üzerine sos döküp de sunum yapılabilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder