23 Ekim 2007 Salı

YAĞ MANTISI TARİFİ (KAYSERİ)

YAĞ MANTISI TARİFİ (KAYSERİ)

YAĞ MANTISI TARİFİ (KAYSERİ) 

Malzemeler:

hamuru:

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çorba kaşığı kuru maya (veya 1 paket yaş maya)
  • yaklaşık 6 bardak un (çok yumuşak bir hamur olacak)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

içi:

  • 200 gr kıyma
  • Kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Domates sosu :

  • 3-4 kaşık domates ve biber salçası karışık
  • 3 diş sarmısak
  • az su (salçayı sulandır)
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile koyuca sos kıvamında pişiriyoruz.

Ayrıca:

  • Sarmısaklı yoğurt

YAĞ MANTISI YAPILIŞI

  1. Un ve tuzu karıştıralım. 
  2. Bu arada kuru mayayı ılık sütte(1 kesme şeker ilave edin) eritip kabartalım. 
  3. Zeytinyağı,yoğurt ve sütle birlikte una ilave edelim. 
  4. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım ve mayalanması için bekleyelim.
  5. Kabarınca oklavayla biraz kalınca bir yufka halinde açalım ve büyükçe kareler keselim.
  6. İçi için kıyma, kıyılmış maydanoz, 1 adet rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve kırmızı biberi karıştıralım ve karışımdan birer çay kaşığı kare hamurun ortasına koyalım; elimizle büzerek çiçek şeklini verelim.
  7. Bolca zeytinyağını derin bir kaba koyalım. 
  8. Hazırladığımız mantıları yağda kızartalım. 
  9. Üzerine sarmısaklı yoğurt ve domates sosu dökerek servis yapalım.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails