YAĞ MANTISI TARİFİ (KAYSERİ)
YAĞ MANTISI TARİFİ (KAYSERİ)
Malzemeler:
hamuru:
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çorba kaşığı kuru maya (veya 1 paket yaş maya)
- yaklaşık 6 bardak un (çok yumuşak bir hamur olacak)
- 1 tatlı kaşığı tuz
içi:
- 200 gr kıyma
- Kırmızı biber
- 1 adet soğan
- Maydanoz
- Karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Domates sosu :
- 3-4 kaşık domates ve biber salçası karışık
- 3 diş sarmısak
- az su (salçayı sulandır)
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile koyuca sos kıvamında pişiriyoruz.
Ayrıca:
YAĞ MANTISI YAPILIŞI
- Un ve tuzu karıştıralım.
- Bu arada kuru mayayı ılık sütte(1 kesme şeker ilave edin) eritip kabartalım.
- Zeytinyağı,yoğurt ve sütle birlikte una ilave edelim.
- Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım ve mayalanması için bekleyelim.
- Kabarınca oklavayla biraz kalınca bir yufka halinde açalım ve büyükçe kareler keselim.
- İçi için kıyma, kıyılmış maydanoz, 1 adet rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve kırmızı biberi karıştıralım ve karışımdan birer çay kaşığı kare hamurun ortasına koyalım; elimizle büzerek çiçek şeklini verelim.
- Bolca zeytinyağını derin bir kaba koyalım.
- Hazırladığımız mantıları yağda kızartalım.
- Üzerine sarmısaklı yoğurt ve domates sosu dökerek servis yapalım.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder