23 Ekim 2007 Salı

ARMUTLU TURTA TARİFİ

sefertası tarifleri
SEFERTASI TARİFLERİ
Çok pratik ve lezzetli bir turta yapmak isterseniz mutlaka denemelisiniz. Başka meyvelerle çeşitlendirebilirsiniz. Aklımda denemeyi düşündüğüm farklı konseptler var ama bakalım zaman içinde paylaşırım inşallah sizlerle...

ARMUTLU TURTA TARİFİ

malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 2 çay fincan toz şeker
  • 4 " " un
  • 1/2 paket yumuşak margarin( tercihen becel)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 " vanilya
  • 3 adet armut( arzuya göre elma veya şeftali de olabilir)

ARMUTLU TURTA nasıl yapılır?

  1. Şekerle yumurtayı mixerle iyice çırpıyoruz.
  2. Tüm malzemeyi karıştırıyoruz.
  3. Kalıba yağlı kağıtla döküyoruz.
  4. Üzerine dilimlediğimiz armutları( ya da hangi meyve tercih edilirse) batırıyoruz.
  5. 150-170 derecede 30 dakika kadar pişiriyoruz.
  6. Soğuyunca tarçınlı pudra şekeri serpiyoruz.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails