11 Kasım 2007 Pazar

GİRİT KABAK DOLMASI TARİFİ

GİRİT KABAK DOLMASI
Eskiden yapmadığım , sonra çok beğendiğimiz bir dolma çeşidi.Farkı mı ne; şekli...Başka her şeyi hemen hemen aynı zaten...Nette bir araştırma yaptım ve bizim damak tadımıza göre bazı şeyleri değiştirdim.Kesinlikle yapıp yemenizi tavsiye ederim...

GİRİT KABAK DOLMASI TARİFİ

malzemeler:


  • 10-12 adet yuvarlak kabak
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 150-200gr kıyma

GİRİT KABAK DOLMASI nın yapılışı:

  1. Pirinçleri yıkayalım. 
  2. Kuru soğanları yemeklik doğrayalım.
  3. Maydanozları doğrayalım.
  4. Tüm iç malzemeyi karıştırıp hepsini iyice birbirine yedirelim.
  5. Yıkanmış pirinci,ince doğranmış soğanları,kıymayı, zeytinyağını, maydanoz ve naneyi, baharatları, salçayı harman ettikten sonra; kabak oyacağıyla içini oyup, dışını çizdiğimiz kabaklara dolduralım.
  6. Tenceremize dizdikten sonra 1 tatlı kaşığı salçayı sulandırıp , dolmaların yarısına gelene kadar ekleyelim,tuzunu ilave edelim.
  7. Bir domates rendesini de suyuna ekleyip yumuşayana kadar pişirelim.

Afiyet olsun


MUZLU KÜLAH TARİFİ

MUZLU KÜLAH TARİFİ
MUZLU KÜLAH TARİFİ

MUZLU KÜLAH TARİFİ

malzemeler:

  • 10 adet milföy hamuru

muhallebisi:



  • 2 yumurta
  • 4 kaşık şeker
  • 2 kaşık mısır nişastası
  • 2 su bardağı süt
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya

İçine:

  • 1 adet muz
Üzerine:
  • 1 yumurta sarısı
  • biraz şeker
  • süs malzemeleri

MUZLU KÜLAH YAPILIŞI


  1. Tüm malzemeyi kaynatıp muhallebi yapalım. 1 adet muzu ekleyip mixerle çırpalım.Soğuması için bekletelim. Kıvamı çok akıcı ya da çok koyu olmamalı...
  2. 10 adet milföyü her birini 4-5 şerit keserek bunun için özel yapılmış pasta malzemeleri satılan dükkanlarda satılan metal hunilere yağlayarak saralım.Üzerine 1 yumurta sarısı sürüp toz şeker serpiştirelim  fırında kızarana kadar pişirelim
  3. Çıkınca biraz ılıdıktan sonra huniyi kıvırarak çıkaralım ve hazırladığımız kremayı içine dolduralım ve fıstık, meyve şekerlemesi, çikolata vs. ile süsleyelim.
Not:

Dilerseniz muhallebiyi kakaolu pudingden de hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun

PATATES HAMURLU POĞAÇA TARİFİ

PATATES HAMURLU POĞAÇA TARİFİ

PATATES HAMURLU POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler

  • 3 orta boy patates
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya (10 gram)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı kadar)

Üzeri için;

  • 2 yumurta sarısı
  • Susam, çörek otu, haşhaş, çekirdek ya da sade

PATATES HAMURLU POĞAÇA YAPILIŞI

  1. Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyup derin bir kabın içine koyalım ve patates ezici ile güzelce ezelim.
  2. Üzerine 1 su bardağı sütü ve sıvı yağını dökelim. 
  3. Tuzunu da ekleyip karıştıralım
  4. Daha sonra mayayı, şekeri katıp azar azar un ilavesiyle yoğurmaya başlayalım
  5. Oldukça yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
  6. Mayalanması için yaklaşık 45 dakika kapağını kapatıp bekletelim
  7. Süre sonunda gazını almak için hamuru alttan üste doğru hafif yoğurup tekrar  kapatıp ilk hacminin iki katı olana kadar yeniden bekletelim.
  8. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve yağılı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  9. Üzerine yumurta sarısı sürelim ve 180 dereceli önceden ısıtılmış fırında pişirelim. 
Afiyet olsun …

Not:Ben ortalarına bir küp kaşar peyniri koydum, lezzeti katlandı ama hafif aktı.. Öncesinde çekme imkanım olmadığı için fotodakiler kalanlardı😉😋


Related Posts with Thumbnails