11 Kasım 2007 Pazar

PATATES HAMURLU POĞAÇA TARİFİ

PATATES HAMURLU POĞAÇA TARİFİ

PATATES HAMURLU POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler

  • 3 orta boy patates
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya (10 gram)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı kadar)

Üzeri için;

  • 2 yumurta sarısı
  • Susam, çörek otu, haşhaş, çekirdek ya da sade

PATATES HAMURLU POĞAÇA YAPILIŞI

  1. Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyup derin bir kabın içine koyalım ve patates ezici ile güzelce ezelim.
  2. Üzerine 1 su bardağı sütü ve sıvı yağını dökelim. 
  3. Tuzunu da ekleyip karıştıralım
  4. Daha sonra mayayı, şekeri katıp azar azar un ilavesiyle yoğurmaya başlayalım
  5. Oldukça yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
  6. Mayalanması için yaklaşık 45 dakika kapağını kapatıp bekletelim
  7. Süre sonunda gazını almak için hamuru alttan üste doğru hafif yoğurup tekrar  kapatıp ilk hacminin iki katı olana kadar yeniden bekletelim.
  8. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve yağılı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  9. Üzerine yumurta sarısı sürelim ve 180 dereceli önceden ısıtılmış fırında pişirelim. 
Afiyet olsun …

Not:Ben ortalarına bir küp kaşar peyniri koydum, lezzeti katlandı ama hafif aktı.. Öncesinde çekme imkanım olmadığı için fotodakiler kalanlardı😉😋


1 yorum:

Adsız dedi ki...

patatesi iç hamuruna mı koycam yani hamura ekliyor annem öle bir tarifi var annemde buda öylemi hamuru yaparken mi ekleniyor patates

Related Posts with Thumbnails