PATATES HAMURLU POĞAÇA TARİFİ
Malzemeler
- 3 orta boy patates
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya (10 gram)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı kadar)
Üzeri için;
- 2 yumurta sarısı
- Susam, çörek otu, haşhaş, çekirdek ya da sade
PATATES HAMURLU POĞAÇA YAPILIŞI
- Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyup derin bir kabın içine koyalım ve patates ezici ile güzelce ezelim.
- Üzerine 1 su bardağı sütü ve sıvı yağını dökelim.
- Tuzunu da ekleyip karıştıralım
- Daha sonra mayayı, şekeri katıp azar azar un ilavesiyle yoğurmaya başlayalım
- Oldukça yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
- Mayalanması için yaklaşık 45 dakika kapağını kapatıp bekletelim
- Süre sonunda gazını almak için hamuru alttan üste doğru hafif yoğurup tekrar kapatıp ilk hacminin iki katı olana kadar yeniden bekletelim.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve yağılı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim ve 180 dereceli önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
Not:Ben ortalarına bir küp kaşar peyniri koydum, lezzeti katlandı ama hafif aktı.. Öncesinde çekme imkanım olmadığı için fotodakiler kalanlardı😉😋
1 yorum:
patatesi iç hamuruna mı koycam yani hamura ekliyor annem öle bir tarifi var annemde buda öylemi hamuru yaparken mi ekleniyor patates
Yorum Gönder