11 Kasım 2007 Pazar

GİRİT KABAK DOLMASI TARİFİ

GİRİT KABAK DOLMASI
Eskiden yapmadığım , sonra çok beğendiğimiz bir dolma çeşidi.Farkı mı ne; şekli...Başka her şeyi hemen hemen aynı zaten...Nette bir araştırma yaptım ve bizim damak tadımıza göre bazı şeyleri değiştirdim.Kesinlikle yapıp yemenizi tavsiye ederim...

GİRİT KABAK DOLMASI TARİFİ

malzemeler:


  • 10-12 adet yuvarlak kabak
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 150-200gr kıyma

GİRİT KABAK DOLMASI nın yapılışı:

  1. Pirinçleri yıkayalım. 
  2. Kuru soğanları yemeklik doğrayalım.
  3. Maydanozları doğrayalım.
  4. Tüm iç malzemeyi karıştırıp hepsini iyice birbirine yedirelim.
  5. Yıkanmış pirinci,ince doğranmış soğanları,kıymayı, zeytinyağını, maydanoz ve naneyi, baharatları, salçayı harman ettikten sonra; kabak oyacağıyla içini oyup, dışını çizdiğimiz kabaklara dolduralım.
  6. Tenceremize dizdikten sonra 1 tatlı kaşığı salçayı sulandırıp , dolmaların yarısına gelene kadar ekleyelim,tuzunu ilave edelim.
  7. Bir domates rendesini de suyuna ekleyip yumuşayana kadar pişirelim.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails