Eskiden yapmadığım , sonra çok beğendiğimiz bir dolma çeşidi.Farkı mı ne; şekli...Başka her şeyi hemen hemen aynı zaten...Nette bir araştırma yaptım ve bizim damak tadımıza göre bazı şeyleri değiştirdim.Kesinlikle yapıp yemenizi tavsiye ederim...
GİRİT KABAK DOLMASI TARİFİ
malzemeler:
- 10-12 adet yuvarlak kabak
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 adet kuru soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 150-200gr kıyma
GİRİT KABAK DOLMASI nın yapılışı:
- Pirinçleri yıkayalım.
- Kuru soğanları yemeklik doğrayalım.
- Maydanozları doğrayalım.
- Tüm iç malzemeyi karıştırıp hepsini iyice birbirine yedirelim.
- Yıkanmış pirinci,ince doğranmış soğanları,kıymayı, zeytinyağını, maydanoz ve naneyi, baharatları, salçayı harman ettikten sonra; kabak oyacağıyla içini oyup, dışını çizdiğimiz kabaklara dolduralım.
- Tenceremize dizdikten sonra 1 tatlı kaşığı salçayı sulandırıp , dolmaların yarısına gelene kadar ekleyelim,tuzunu ilave edelim.
- Bir domates rendesini de suyuna ekleyip yumuşayana kadar pişirelim.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder