11 Kasım 2007 Pazar

MUZLU KÜLAH TARİFİ

MUZLU KÜLAH TARİFİ
MUZLU KÜLAH TARİFİ

MUZLU KÜLAH TARİFİ

malzemeler:

  • 10 adet milföy hamuru

muhallebisi:



  • 2 yumurta
  • 4 kaşık şeker
  • 2 kaşık mısır nişastası
  • 2 su bardağı süt
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya

İçine:

  • 1 adet muz
Üzerine:
  • 1 yumurta sarısı
  • biraz şeker
  • süs malzemeleri

MUZLU KÜLAH YAPILIŞI


  1. Tüm malzemeyi kaynatıp muhallebi yapalım. 1 adet muzu ekleyip mixerle çırpalım.Soğuması için bekletelim. Kıvamı çok akıcı ya da çok koyu olmamalı...
  2. 10 adet milföyü her birini 4-5 şerit keserek bunun için özel yapılmış pasta malzemeleri satılan dükkanlarda satılan metal hunilere yağlayarak saralım.Üzerine 1 yumurta sarısı sürüp toz şeker serpiştirelim  fırında kızarana kadar pişirelim
  3. Çıkınca biraz ılıdıktan sonra huniyi kıvırarak çıkaralım ve hazırladığımız kremayı içine dolduralım ve fıstık, meyve şekerlemesi, çikolata vs. ile süsleyelim.
Not:

Dilerseniz muhallebiyi kakaolu pudingden de hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails