5 Aralık 2007 Çarşamba

TAHİNLİ ÇÖREK


Bu annemin sıklıkla yaptığı bir tariftir.Biz de de sevilir .Aşağıdaki ölçü mini fırın tepsisi ya da yuvarlak borcama tam geliyor.Büyük fırın için ölçüyü iki katına çıkarmak gerekir.

1 çay bardağı ılık süt
1/2 çay bardağı ılık su
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 paket yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
üzeri için:
1/2 çay bardağı tahin
1/2 çay bardağı sıvıyağ ısıtılacak

Ilık suda maya eritilecek, diğer malzemelerle yumuşak bir hamur yoğurulup on dakika bekletilecek.3'e bölünecek ; her biri oklavayla mümkün olan en ince şekilde açılacak.Üzerine erimiş tahinli yağ karışımı sürülecek ve bir avuç şeker serpilecek.Hamurun ortası delinip içten dışa doğru rulo sarılarak uzun bir ip gibi yapılacak.Kendi etrafında merkezden dışa sarmal yapılarak bitirilecek.Diğer hamurlar da aynı şekilde ip yapılıp, ilk hamurun kaldığı yerden devam ettirilecek.Bitince üzerine bastırılarak düzlenecek; kalan yağlı tahin sürülüp yine bir avuç şeker serpilerek ılık fırın içinde mayalanmaya bırakılacak.
170 derecede kızarana kadar pişirilecek
Afiyet olsun

TEPSIDE PIZZA TARIFI

TEPSIDE PIZZA TARIFI
TEPSIDE PIZZA TARIFI Bu da bizim evde özellikle oğlum tarafından çok sevilen pizza...Üç öğün yese doymaz.Biraz yapmaya ara versen "uzuuuuuun zamandır pizza yemediğinden" dem vurur.Ben onu pizzaya doyuramadım.Bu kadar düşkün olduğu ikinci bir şey yok .E dolayısıyla bizi yuvarlak porsiyonlar değil, böyle kocaman fırın tepsileri ancak kesiyor.
Haaa unutmadan öğünde eğer artarsa?! doğru deepfreeze...Mikroda ya da fırında hafif ısındı mı yeni pişmiş gibi oluyor.Çok kişi bu tarifi denedi ve memnun kaldı, umarım siz de seversiniz.

MANTARLI ISPANAKLI KREP


MANTARLI ISPANAKLI KREP
MANTARLI ISPANAKLI KREPMANTARLI ISPANAKLI KREP
malzemeler:

Krep için:
  • 3 yumurta
  • 3 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 fiske kabartma tozu
  • tuz

İç malzemesi:
  • 1 soğan
  • 1/2 paket mantar(doğranmış)
  • 1/2 kg ıspanak(yıkanmış, doğranmış)
  • tuz, karabiber
  • 2 kaşık yağ
  • Beşamel sos:
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • tuz, karabiber
MANTARLI ISPANAKLI KREP in yapılışı:

  1. Krep için tüm malzemeleri iyice çırpıyoruz.
  2. Tavaya bir çay kaşığı kadar zeytinyağı koyarak bir kepçe malzeme koyup her tarafına yayılmasını sağlıyoruz.
  3. Altı kızarınca spatulayla çevirip üstünü de kızartıyoruz.
  4. Tüm malzeme bitene kadar işleme devam ediyoruz.
  5. Soğanı yağda soteliyoruz.
  6. Mantarı ekleyip harlı ateşte biraz daha pişiriyoruz.
  7. Ispanakları da koyup tuz, karabiber ilavesiyle suyunu çekene kadar ocakta tutuyoruz ve kapatıyoruz.
  8. Beşamel için yağda unu sarartıp, sütünü ilave ediyoruz tuz, karabiber ekliyoruz ve kaynayınca kapatıyoruz.
  9. Ispanaklı harcımızı kreplerin içine doldurup, bohça şeklinde kapatıp, borcama ters çeviriyoruz.
  10. Tüm krepler bitince üzerine hazırladığımız beşamel sosu döküp bolca kaşar rendesiyle fırına veriyoruz.200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun


Related Posts with Thumbnails