MANTARLI ISPANAKLI KREP
malzemeler:
Krep için:
malzemeler:
Krep için:
- 3 yumurta
- 3 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 fiske kabartma tozu
- tuz
İç malzemesi:
MANTARLI ISPANAKLI KREP in yapılışı:- 1 soğan
- 1/2 paket mantar(doğranmış)
- 1/2 kg ıspanak(yıkanmış, doğranmış)
- tuz, karabiber
- 2 kaşık yağ
- Beşamel sos:
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı yağ
- 2 su bardağı süt
- tuz, karabiber
- Krep için tüm malzemeleri iyice çırpıyoruz.
- Tavaya bir çay kaşığı kadar zeytinyağı koyarak bir kepçe malzeme koyup her tarafına yayılmasını sağlıyoruz.
- Altı kızarınca spatulayla çevirip üstünü de kızartıyoruz.
- Tüm malzeme bitene kadar işleme devam ediyoruz.
- Soğanı yağda soteliyoruz.
- Mantarı ekleyip harlı ateşte biraz daha pişiriyoruz.
- Ispanakları da koyup tuz, karabiber ilavesiyle suyunu çekene kadar ocakta tutuyoruz ve kapatıyoruz.
- Beşamel için yağda unu sarartıp, sütünü ilave ediyoruz tuz, karabiber ekliyoruz ve kaynayınca kapatıyoruz.
- Ispanaklı harcımızı kreplerin içine doldurup, bohça şeklinde kapatıp, borcama ters çeviriyoruz.
- Tüm krepler bitince üzerine hazırladığımız beşamel sosu döküp bolca kaşar rendesiyle fırına veriyoruz.200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder