5 Aralık 2007 Çarşamba

MANTARLI ISPANAKLI KREP


MANTARLI ISPANAKLI KREP
MANTARLI ISPANAKLI KREPMANTARLI ISPANAKLI KREP
malzemeler:

Krep için:
  • 3 yumurta
  • 3 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 fiske kabartma tozu
  • tuz

İç malzemesi:
  • 1 soğan
  • 1/2 paket mantar(doğranmış)
  • 1/2 kg ıspanak(yıkanmış, doğranmış)
  • tuz, karabiber
  • 2 kaşık yağ
  • Beşamel sos:
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • tuz, karabiber
MANTARLI ISPANAKLI KREP in yapılışı:

  1. Krep için tüm malzemeleri iyice çırpıyoruz.
  2. Tavaya bir çay kaşığı kadar zeytinyağı koyarak bir kepçe malzeme koyup her tarafına yayılmasını sağlıyoruz.
  3. Altı kızarınca spatulayla çevirip üstünü de kızartıyoruz.
  4. Tüm malzeme bitene kadar işleme devam ediyoruz.
  5. Soğanı yağda soteliyoruz.
  6. Mantarı ekleyip harlı ateşte biraz daha pişiriyoruz.
  7. Ispanakları da koyup tuz, karabiber ilavesiyle suyunu çekene kadar ocakta tutuyoruz ve kapatıyoruz.
  8. Beşamel için yağda unu sarartıp, sütünü ilave ediyoruz tuz, karabiber ekliyoruz ve kaynayınca kapatıyoruz.
  9. Ispanaklı harcımızı kreplerin içine doldurup, bohça şeklinde kapatıp, borcama ters çeviriyoruz.
  10. Tüm krepler bitince üzerine hazırladığımız beşamel sosu döküp bolca kaşar rendesiyle fırına veriyoruz.200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails