14 Aralık 2007 Cuma

KESTANELİ PASTA








Pandispanya için malzemeler:


4 adet yumurta(oda sıcaklığına getirin)
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
3 yemek kaşığı kaynar su
2 kaşık sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu rendesi


Üst krema için gerekenler:


2 su bardağı süt
5 çorba kaşığı şeker

1 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı nişasta
1 limon kabuğu rendesi
Soğuyunca 1 poşet krem şanti


İçi için gerekli olan malzemeler:


3 çay bardağı soğuk süt
1 poşet Dr Oetker dolgu kreması

15 adet haşlanmış kestane veya kestane çekeri

1 çay bardağı damla çikolata


Süsleme malzemeleri:


10-12 adet kestane

1 paket bitter çikolata(benmari usulü eritelim ya da benim gibi mikrodalgada 30 saniyede eritebilirsiniz)

kavrulmuş fındık kırığı

krem şanti



Yapım aşamaları:


Pandispanya :
*Önce yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Un , vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekliyoruz ve çırptıktan sonra yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba boşaltıyoruz.

*175 derecede ısıtılmış fırında 35 dakika pişiriyoruz..

*Çıkarınca soğuyana kadar bekliyoruz ve kalıptan çıkarıyoruz..

*Naylon bir ip yardımı ile pastayı ikiye bölüyoruz..

Üst krema :
*Tüm malzemeyi tel çırpıcıyla çırparak pişiriyorz..

*Soğuyunca toz krem şantiyi ekleyip iyice çırpıyoruz..

İç krema:

*Soğuk süt ile dolgu kremasını iyice çırpıyoruz.

*İçine haşlanmış ve rondodan geçirilmiş kestaneleri ekliyoruz.


*Keki ıslatmak için;

1 su bardağı süt ile 1 çorba kaşığı şekeri karıştırıyoruz ve kekin iki parçasını da eşit şekilde ıslatıyoruz..
*Ara kremasını sürüyoruz ,ikinci katı koyup ,üst kremayı her tarafına sürüyoruz.

*Fındıkla kaplıyoruz.

*Erittiğimiz çikolatamıza kestaneleri batırıp donduruyoruz ve pastamızın üzerine koyuyoruz..

*En son kremşanti süslememizi yapıyoruz.


Çok detaylı anlatmaya çalıştım ama eğer bir eksiğim kaldıysa lütfen uyarın...



Afiyet olsun...




13 Aralık 2007 Perşembe

MERENGLI KREMALI AYVA TATLISI TARIFI

merengli kremalı ayva tatlısı
merengli kremalı ayva tatlısı
Bir yiyenin bir daha istediği, lezzetli, hafif, tam kıvamında bir tatlı ..Denemenizi ısrarla tavsiye ederim. Orijinal tarifinde ayvalı katında  1,5 bardak şeker kullanılıyor. Ama bana tadı fazla geldiği için yarım bardak azaltarak yaptım. Tercih size kalmış..Tatlı sevenlere gelsin :)

12 Aralık 2007 Çarşamba

KAYISILI- ÜZÜMLÜ MUFFİN






2 yumurta
1 su bardağı şeker
2/3 su bardağı sıvıyağ
1/2 " " süt ya da soda
10 adet kayısı
1/2 çay bardağı kuru üzüm
Vanilya
Kabartma tozu
2 bardak civarında un
Süslemek için damla çikolata
Kayısıları minik minik doğrayıp üzümle beraber iki dakika haşlıyoruz.
Bir kaba yumurtayi ve şekeri koyup köpük köpük olana dek cirpiyoruz,üzerine soda veya süt,sivi yag,kabartma tozu,vanilya ve yeterince unu ekleyerek kek karışımını hazırlıyoruz üzerine kayısı ve üzümleri de ekliyoruz ve muffin kalıplarına dolduruyoruz ;damla çikolata serpiştiriyoruz ,onceden isinmis firinda 160 derecede üzerleri kizarana dek pisiriyoruz...
Afiyet olsun
Related Posts with Thumbnails