13 Aralık 2007 Perşembe

MERENGLI KREMALI AYVA TATLISI TARIFI

merengli kremalı ayva tatlısı
merengli kremalı ayva tatlısı
Bir yiyenin bir daha istediği, lezzetli, hafif, tam kıvamında bir tatlı ..Denemenizi ısrarla tavsiye ederim. Orijinal tarifinde ayvalı katında  1,5 bardak şeker kullanılıyor. Ama bana tadı fazla geldiği için yarım bardak azaltarak yaptım. Tercih size kalmış..Tatlı sevenlere gelsin :)

MERENGLİ KREMALI AYVA TATLISI

Malzemeler:
  • 4 adet rendelenmiş iri ayva
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 çay bardağı su
Muhallebisi:
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3/4 su bardağı un
  • 3 yumurta sarısı
  • 1/2 paket labne peyniri
  • 1 paket vanilya
Merengi:
  • 3 yumurta akı
  • 3 kaşık şeker

MERENGLİ KREMALI AYVA TATLISI nasıl yapılır?

  1. Ayva ile su ve şekeri pişirelim ve servis kabımızı ıslatarak yayalım.
  2. Süt, şeker yumurta sarıları ve unu karıştırarak pişirip muhallebi yapalım.
  3. Labneyi ve vanilyayı ekleyip iyice çırpalım ve ayvaların üzerine yayalım
  4. Mereng için yumurta akı ve şekerini iyice sertleşene ve ters çevirince dökülmeyecek kadar çırpalım.(Yumurtalar oda sıcaklığında olmalı yoksa köpük köpük olmaz.)
  5. Muhallebinin üzerine dökelim ve fırında sadece üzerini kızartalım.
  6. Buzdolabında dinlendirelim soğuyunca dilimleyerek servis yapalım ...

afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails