14 Aralık 2007 Cuma

KESTANELİ PASTA








Pandispanya için malzemeler:


4 adet yumurta(oda sıcaklığına getirin)
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
3 yemek kaşığı kaynar su
2 kaşık sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu rendesi


Üst krema için gerekenler:


2 su bardağı süt
5 çorba kaşığı şeker

1 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı nişasta
1 limon kabuğu rendesi
Soğuyunca 1 poşet krem şanti


İçi için gerekli olan malzemeler:


3 çay bardağı soğuk süt
1 poşet Dr Oetker dolgu kreması

15 adet haşlanmış kestane veya kestane çekeri

1 çay bardağı damla çikolata


Süsleme malzemeleri:


10-12 adet kestane

1 paket bitter çikolata(benmari usulü eritelim ya da benim gibi mikrodalgada 30 saniyede eritebilirsiniz)

kavrulmuş fındık kırığı

krem şanti



Yapım aşamaları:


Pandispanya :
*Önce yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Un , vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekliyoruz ve çırptıktan sonra yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba boşaltıyoruz.

*175 derecede ısıtılmış fırında 35 dakika pişiriyoruz..

*Çıkarınca soğuyana kadar bekliyoruz ve kalıptan çıkarıyoruz..

*Naylon bir ip yardımı ile pastayı ikiye bölüyoruz..

Üst krema :
*Tüm malzemeyi tel çırpıcıyla çırparak pişiriyorz..

*Soğuyunca toz krem şantiyi ekleyip iyice çırpıyoruz..

İç krema:

*Soğuk süt ile dolgu kremasını iyice çırpıyoruz.

*İçine haşlanmış ve rondodan geçirilmiş kestaneleri ekliyoruz.


*Keki ıslatmak için;

1 su bardağı süt ile 1 çorba kaşığı şekeri karıştırıyoruz ve kekin iki parçasını da eşit şekilde ıslatıyoruz..
*Ara kremasını sürüyoruz ,ikinci katı koyup ,üst kremayı her tarafına sürüyoruz.

*Fındıkla kaplıyoruz.

*Erittiğimiz çikolatamıza kestaneleri batırıp donduruyoruz ve pastamızın üzerine koyuyoruz..

*En son kremşanti süslememizi yapıyoruz.


Çok detaylı anlatmaya çalıştım ama eğer bir eksiğim kaldıysa lütfen uyarın...



Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails