

Gerçekten lezzeti de görüntüsü kadar güzel..Ben fazladan sadece üzerine elmalı keke ceviz ve tarçını çok yakıştırdığım için ceviz de koydum... Pudra şekeri ve tarçın servis sırasında üzerine elenebilir...
ELMALI KEK TARiFİ
- 3 adet elma
- 125 gr margarin
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 3 yumurta
- 1 su bardağı+3 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 10-12 adet ceviz
ELMALI KEK YAPILIŞI:
- Elmaları dörde bölelim ve içlerini temizleyelim.
- Erimiş soğumuş margarin, şeker ve vanilyayı şeker eriyene kadar iyice mixerleyelim.
- Yumurtaları tek tek karıştıkça ekleyerek, mixerle çırpmaya devam edelim.
- Un ve kabartma tozunu üzerine eleyelim ve düşük devirde karıştıralım.
- (Ben yağlı kağıt serdiğim kelepçeli kalıp kullandım) Kalıba boşaltalım.
- Elmaların kabuklarını soyup dışlarına derince ama kopmayacak şekilde çizik atıp hamura batıralım ve aralarına ceviz serpiştirelim.
- 170 derecede 45 dakika civarıda pişirelim...
- Siz yine de bıçak ya da kürdan testi yapmayı ihmal etmeyin
Afiyet olsun
