22 Şubat 2008 Cuma

ÇATAL ÇÖREK TARİFİ

ÇATAL ÇÖREK TARİFİ
ÇATAL ÇÖREK TARİFİ
ÇATAL ÇÖREK TARİFİ
Benim çok sevdiğim, "Kadıköy e gittiğimde çoğunlukla alıp yediğim lezzetteki" çatal çöreklerin tarifini nihayet buldum.. Tereddütsüz deneyin, eminim seveceksiniz :)

ÇATAL ÇÖREK TARİFİ

malzemeler:


  • 3,5 yemek kaşığı erimiş margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yeterince un

Üzerine:


  • Çörek otu
  • yumurta sarısı

ÇATAL ÇÖREK YAPILIŞI


  1. Hamur malzemelerinin tümünü un ve kabartma tozu hariç karıştıralım
  2. Ardından unu ve kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayacak, kulak memesi kıvamı hamurumuzu hazırlayalım, biraz dinlendirelim
  3. Parçalar koparıp uzun çubuklar hazırlayalım, iki çubuğun uçlarını birleştirip çatal çörek şekli verelim .
  4. Üzerine çırpılmış yumurta sarımızı sürelim, çatalla üzerini çizelim ve çörek otu serpiştirelim.
  5. 180 derece ısınmış fırınımızda kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun...
Related Posts with Thumbnails