25 Şubat 2008 Pazartesi
24 Şubat 2008 Pazar
22 Şubat 2008 Cuma
ÇATAL ÇÖREK TARİFİ
Benim çok sevdiğim, "Kadıköy e gittiğimde çoğunlukla alıp yediğim lezzetteki" çatal çöreklerin tarifini nihayet buldum.. Tereddütsüz deneyin, eminim seveceksiniz :)
ÇATAL ÇÖREK TARİFİ
malzemeler:
- 3,5 yemek kaşığı erimiş margarin
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 paket kabartma tozu
- Yeterince un
Üzerine:
- Çörek otu
- yumurta sarısı
ÇATAL ÇÖREK YAPILIŞI
- Hamur malzemelerinin tümünü un ve kabartma tozu hariç karıştıralım
- Ardından unu ve kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayacak, kulak memesi kıvamı hamurumuzu hazırlayalım, biraz dinlendirelim
- Parçalar koparıp uzun çubuklar hazırlayalım, iki çubuğun uçlarını birleştirip çatal çörek şekli verelim .
- Üzerine çırpılmış yumurta sarımızı sürelim, çatalla üzerini çizelim ve çörek otu serpiştirelim.
- 180 derece ısınmış fırınımızda kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Yorumlar (Atom)


.jpg)