27 Nisan 2008 Pazar

FASULYELİ MAKARNA SALATASI




Bu salata için ölçü vermeyeceğim , gerek yok çünkü...Malzemenizin miktarını zevkinize ve damak tadınıza göre kendiniz de belirleyebilirsiniz...

*haşlanmış fasülye (yağda hafif sotelenerek kısık ateşte az suyla ve tuzla pişecek)
*yeşil biber
*közlenmiş kırmızıbiber
*haşlanmış makarna
*kornişon turşu
*maydanoz
*tuz , limon
*zeytinyağı
*1 diş sarmısak
*konserve mısır(ben de yoktu koymadım)
*tavuk jambon(koymadım)

--sebzeleri hafif yağda soteleyip tüm malzemeyi nazikçe harmanlayalım,

afiyet olsun

25 Nisan 2008 Cuma

ETLİ PAZI SARMASI

ETLİ PAZI SARMASI
ETLİ PAZI SARMASI

  • 1 bağ pazı
  • 350 gr dolmalık kıyma
  • 2 adet kuru soğan(ince doğranmış)
  • 1 küçük çay bardağı pirinç
  • 1 küçük çay bardağı bulgur 
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 kaşık su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz 
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 7-8 dal ince doğranmış maydanoz
sosu:
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2-3 kaşık sıcak su
  • 2-3 diş sarımsak
  • tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

ETLİ PAZI SARMASI nın yapılışı:

  1. Kıymaya, yıkanmış bulguru ve pirinci, incecik doğranmış soğanı, zeytinyağını, salçaları, suyunu, tuz ve karabiberi, ince doğranmış maydanozu ekleyip iyice yoğuralım..
  2. Pazıların saplarını ve damarlarını kesip , yıkayıp az kaynar suya batırıp bir kaç dakika yumuşayana kadar sıcak suda bekletip çıkaralım.(Fazla tutarsanız hem vitamini suya geçer, hem de çok yumuşayacağı için saramazsınız, yırtılır)
  3. Süzgece alalım
  4. Kesme tahtası üzerinde ya da el içinde iki yanını kapatıp kıvırarak sigara gibi saralım.
  5. Tenceremize dizelim.
  6. Tavaya yağları ve salçayı ekleyip hafif kavuralım
  7. İçine 2-3 diş sarımsak doğrayıp, su ekleyelim.
  8. Tenceredeki dolmaların üstüne bu sosu yavaşça dökelim. 
  9. Bir tatlı tabağı ya da uygun bir kapağı ters çevirerek dolmaları tencere ile tabak arasına hapsedelim ki dağılmadan pişsinler.
  10. Tabağın 1-2 parmak üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyelim
  11. Damak tadımıza göre tuzunu ekleyerek pişirelim...
  12. Sarımsaklı yoğurtla servis yapalım....


Afiyet olsun

FASÜLYE PİYAZI TARİFİ


KURU FASULYE PİYAZI TARİFİKURU FASULYE PİYAZI TARİFİ
KURU FASULYE PİYAZI TARİFİ

 Evimizin vazgeçilmez lezzetlerinden biri..Enteresandır ki damak tadları çok farklı bireylerden oluşan ailemin ortak olarak sevdiği ender lezzetlerden birisi kendisi.. Hiç itiraz edilmez..
Bazen ana yemek olarak bile yenilir. Candır fasulye can :)

KURU FASULYE PİYAZI TARİFİ

Malzemeler:

  • 2 su bardağı ispir kuru fasulye
  • 1 adet kuru soğan(varsa kırmızı)
  • maydanoz
  • 1/2 limon suyu
  • 1 kahve fincanı zeytin yağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • sumak ya da pul biber
  • 2 adet haşlanmış yumurta
  • 1 adet domates (isteğe bağlı)

KURU FASULYE PİYAZI nasıl yapılır?

  1. Akşamdan fasulyeleri üzerini 2-3 parmak geçecek şekilde suda ıslanmaya bırakalım
  2. Ertesi gün ara sıra kontrol ederek diri kalmayacak ve dağılmayacak şekilde suyuna 1 tatlı kaşığı tuz koyarak haşlayalım.
  3. Soğanı piyazlık yarım ay şeklinde doğrayalım(biraz tuzla ovarak acısını çıkartalım)
  4. Kıyılmış maydanozu ekleyip karıştıralım .
  5. Zeytin yağı ,limon,tuz karışımını minik bir kavanozda çalkalayarak sosunu hazırlayalım
  6. Servis tabağına önce fasulyeleri, üzerine maydanozlu soğanları, domatesleri, haşlanmış dilimlenmiş yumurtaları sırayla yerleştirelim
  7. Sosunu üzerine gezdirelim
  8. Sumak ya da pul biber serperek köfte yanında servis yapalım.

afiyet olsun

Related Posts with Thumbnails