Hafif bir öğle yemeği için LEZZETLİ VE KOLAY BİR REÇETE isterseniz Yunan Makarna Salatası bence mükemmel bir seçim... Özellikle yaz aylarında denemenizi kesinlikle tavsiye ederim...
8 Ocak 2013 Salı
YUNAN MAKARNA SALATASI(GREEK PASTA SALAD)
Hafif bir öğle yemeği için LEZZETLİ VE KOLAY BİR REÇETE isterseniz Yunan Makarna Salatası bence mükemmel bir seçim... Özellikle yaz aylarında denemenizi kesinlikle tavsiye ederim...
30 Aralık 2012 Pazar
MAKLUBE
Resim için özür dilerim, cep telefonuyla çekildi mecburen.En kısa zamanda tekrar yapılıp telafi edilecek :(
Tadanların bayıldığı nefis bir yemektir maklube.. Etle pilavın ve sebzelerin birbirine geçişlerinin nefis uyumuyla, yanında bir bardak ayranla başka bir şeye ihtiyaç duymazsınız..Kelime anlamı "ters çevirmek" demekmiş. Ortadoğu`ya has ve binlerce yıllık geçmişi olan lezzetli bir yemek diye tarif ediliyor.. En büyük özelliği de servis şekli imiş.. Bir tepsi ortasına tencere ters çevrilerek, kalıp şeklinde çıkarılan et ve pilavı yemeye doyum olmuyor gerçekten.
28 Aralık 2012 Cuma
VİŞNE SOSLU MUHALLEBİ TARİFİ
Biraz uğraştırıyor ama lezzeti bence değer..Yaz aylarında tazesiyle, kış aylarında dondurulmuş ya da konservesiyle her zaman yapabileceğiniz keyifli bir tarif ..
VİŞNE SOSLU MUHALLEBİ TARİFİ
Malzemeler
Muhallebi tabanı için;
- 3 su bardağı (yaklaşık 600 ml.) süt
- 1 çay bardağı un
- 2 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 adet limon kabuğu rendesi
Vişneli kat için;
- 1,5 su bardağı çekirdeksiz vişne (başka sulu bir meyve de kullanabilirsiniz)
- 1 su bardağı (200 ml.) su
- 1 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası (mısır kullanmıyorum artık)
- 4 tepeleme yemek kaşığı Şeker
En alt tabaka için;
- 1 paket yulaflı bisküvi
- 25 gr tereyağı
- (dilerseniz evde kalmış keklerinizi, ya da bir paket hazır kakaolu keki ufalayıp da kullanabilirsiniz)
VİŞNE SOSLU MUHALLEBİ nin yapılışı
- Muhallebi malzemelerini (vanilya sonra eklenecek), çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirelim.
- Kaynamaya başlayınca ocağı kapatıp hemen vanilyayı ekleyelim.
- En az 5 dk. mixerle muhallebi ılınıncaya kadar çırpalım.Bu kıvamlı bir muhallebi olmasını sağlar.
- Cam bir kalıbı sudan geçirip muhallebimizi dökelim., soğuması için bir kenarda bekletelim.
- Vişneleri, rondodan geçirelim.
- Diğer malzemeleri ekleyelim ve sürekli karıştırarak pişirelim.
- Kaynadıktan sonra ateşi kısalım ve 2-3dk.daha arada karıştırarak pişirelim.
- Soğumasını beklemeden muhallebinin üzerine yayalım ve düzeltelim, soğumaya bırakalım.
- Soğuyunca, hindistan cevizini serpip buzdolabına kaldıralım ve en az 2-3 saat, mümkünse 1 gece dinlendirip, servis yapalım.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)