16 Ocak 2013 Çarşamba

KAKAOLU SADRAZAM LOKUMU

KAKAOLU SADRAZAM LOKUMU
KAKAOLU SADRAZAM LOKUMU

Kelimenin tam anlamıyla "nefiss!" bir pastacık bunlar .. Hem de süper kolay ve pratik yapılıyor. Birer porsiyonluk, yapmanızla bitmesi bir oluyor..Fazla söz olmasın, buyrun tarife :

14 Ocak 2013 Pazartesi

MANTAR SOSLU KİREMİTTE LEVREK

MANTAR SOSLU KİREMİTTE LEVREK

MANTAR SOSLU KİREMİTTE LEVREK

Daha önce bir restaurantta yedikten sonra , tümüyle kendi damak tadıma göre malzemelerini belirlediğim ve doğaçlama yaptığım bir tarif ..Biz çok beğendik, umarım sizler de dener ve olumlu ya da olumsuz bir minik yorum bırakırsınız... :)

12 Ocak 2013 Cumartesi

SOĞANLI BÖREK TARİFİ

SOĞANLI BÖREK TARİFİ

SOĞANLI BÖREK TARİFİ
SOĞANLI BÖREK TARİFİ

SOĞANLI BÖREK TARİFİ

malzemeler:

  • 5 adet yufka

iç malzemesi:

  • 6-7 adet soğan
  • 1 su bardağı ceviz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı erimiş tereyağ(1 kaşık yüzüne)
  • karabiber, tuz

sos için:

  • 2 su bardağı süt
  • 3/4 su bardağı sıvıyağ
  • 2 adet yumurta
  • tuz

SOĞANLI BÖREK YAPILIŞI:

  1. Soğanları piyazlık doğrayalım.
  2. Yağları tenceremize alalım ve soğanların rengi dönene kadar kavuralım. 
  3. İri dövülmüş cevizi, karabiber ve tuzu ekleyip bir kaç dakika daha kavurup soğumaya bırakalım. 
  4. Sosu için tüm malzemeleri çukur bir kasede çırpıcı ile iyice karıştıralım. 
  5. Yağlanmış fırın tepsisine bir yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde yayalım. 
  6. Hazırladığınız sostan sürelim. 
  7. İkinci yufkayı buruşturarak tepsinin dışına taşmayacak şekilde yayalım ve tekrar sos sürelim.
  8. Üçüncü yufkanın yarısını buruşturarak serelim, sos sürelim; cevizli soğan karışımının hepsini eşit şekilde yayalım. 
  9. Kalan iki buçuk yufkayı aralarına sos sürerek tepsiye düzgünce yerleştirelim. 
  10. Birinci yufkanın tepsi dışına sarkan kısımlarını üst iç kısmına doğru katlayalım. 
  11. Kalan 1 kaşık tereyağını üzerine sürelim. 
  12. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

afiyet olsun...

Related Posts with Thumbnails