Daha önce bir restaurantta yedikten sonra , tümüyle kendi damak tadıma göre malzemelerini belirlediğim ve doğaçlama yaptığım bir tarif ..Biz çok beğendik, umarım sizler de dener ve olumlu ya da olumsuz bir minik yorum bırakırsınız... :)
MANTAR SOSLU KİREMİTTE LEVREK
Malzemeler:
- 4 adet fileto levrek (kişi sayısına göre artırabilirsiniz)
- 1 büyük çay bardağı kaşar rendesi
- 1 er çay kaşığı tereyağı
Mantar sosu:
- Bir küçük paket mantar(250-300 gr kadar)
- 1 adet kuru soğan
- 2 kaşık tereyağı
- 1 kaşık un
- 1 çay bardağı kadar domates suyu veya 1 domates rendesi
- 1 kaşık domates+biber salçası
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığından az tuz
mantar soslu kiremitte balığın yapılışı:
- Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavuruyoruz.
- Yıkanmış, ince doğranmış mantarlarımızı ekliyoruz ve hızlı ateşte onu da suyunu çekene kadar sotelemeye devam ediyoruz.
- Unumuzu ekliyoruz, hızlıca karıştıyoruz.
- Domates rendesi(ben kış için hazırladıklarımdan kullanıyorum) ve biber salçasını ekleyip pişirmeye devam ediyoruz.
- Suyunu ekleyip mantarların iyice pişmesini sağlıyoruz.
- Altını kapatıyoruz ve tuz karabiber ve bir parça tereyağı ekliyoruz.
- Fileto çıkarılmış levreğimizi kiremite alıyoruz.
- Üzerine mantar sosumuzu paylaştırıyoruz.
- Ben bu aşamada bir çay kaşığı daha tereyağı ekledim ama sizlerin tercihine kalmış.
- Fırın tepsimize balıklarımızı yerleştirelim, tepsimize biraz su koyup 220 derecelik fırına verelim.(Bu aşamada fırına sıçramaları engelleyebilmek için üzerine tümünü kapsayacak şekilde yağlı kağıt kapatıyorum )
- 20-25 dakika sonra çıkarıp kaşar rendesi serpip 4-5 dakika daha bu kez üzeri açık olarak pişirip çıkarıyorum.
Mantar sosuyla birlikte kiremitte levreğimiz hazır :)
Afiyet olsun
2 yorum:
hiiim ellerine saglik canim, degisik olmus, sevgiler....
Merhaba iadeyi ziyarete geldim..Nefis görünüyor ellerinize sağlık ..Sevgiler..
Yorum Gönder