SOĞANLI BÖREK TARİFİ
malzemeler:
- 5 adet yufka
iç malzemesi:
- 6-7 adet soğan
- 1 su bardağı ceviz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı erimiş tereyağ(1 kaşık yüzüne)
- karabiber, tuz
sos için:
- 2 su bardağı süt
- 3/4 su bardağı sıvıyağ
- 2 adet yumurta
- tuz
SOĞANLI BÖREK YAPILIŞI:
- Soğanları piyazlık doğrayalım.
- Yağları tenceremize alalım ve soğanların rengi dönene kadar kavuralım.
- İri dövülmüş cevizi, karabiber ve tuzu ekleyip bir kaç dakika daha kavurup soğumaya bırakalım.
- Sosu için tüm malzemeleri çukur bir kasede çırpıcı ile iyice karıştıralım.
- Yağlanmış fırın tepsisine bir yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde yayalım.
- Hazırladığınız sostan sürelim.
- İkinci yufkayı buruşturarak tepsinin dışına taşmayacak şekilde yayalım ve tekrar sos sürelim.
- Üçüncü yufkanın yarısını buruşturarak serelim, sos sürelim; cevizli soğan karışımının hepsini eşit şekilde yayalım.
- Kalan iki buçuk yufkayı aralarına sos sürerek tepsiye düzgünce yerleştirelim.
- Birinci yufkanın tepsi dışına sarkan kısımlarını üst iç kısmına doğru katlayalım.
- Kalan 1 kaşık tereyağını üzerine sürelim.
- 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder