Kelimenin tam anlamıyla "nefiss!" bir pastacık bunlar .. Hem de süper kolay ve pratik yapılıyor. Birer porsiyonluk, yapmanızla bitmesi bir oluyor..Fazla söz olmasın, buyrun tarife :
KAKAOLU SADRAZAM LOKUMU
Malzemeler:
Kek için :
Kek için :
- 4 yumurta(oda sıcaklığında olacak)
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı portakal kabuğu ince rendesi,
- 1 paket kabartma tozu
Kreması :
- 2,5 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 15-20 gr.bitter çikolata
Üzeri için :
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı hindistan cevizi
KAKAOLU SADRAZAM LOKUMU nun yapılışı:
- Önce krema malzemelerini tel çırpıcıyla karıştırarak pişirelim ve bir kenara alıp soğumasını bekleyelim
- Pandispanya için yumurta ve şekeri iyice çırpalım yaklaşık 7-8 dakika.
- Un, kakao ve kabartma tozunu mümkünse eleyerek ilave edelim karşımımıza ama tahta kaşıkla kabarmış olan yumurtaları söndürmeden alttan üste hafifçe karıştıralım
- Portakal rendesini unutmayalım :)
- Büyük fırın tepsimize yağlı kağıt serelim ve üzerine hamurumuzu yayalım spatulayla.
- 170 derecede ısıtılmış bekleyen fırına verelim ve yaklaşık 10-15 dakika pişirelim
- Fırından çıkarınca dar tarafından hemen sıcak sıcak saralım kağıtla birlikte ve o şekilde biraz soğumasını bekleyelim
- Ruloyu açalım ve boyuna 2 , enine 5 parçaya bölelim(Yani toplam 10 parçamız oldu)
- Kağıttan ayırmak için bıçakla arasını sıyırabilirsiniz.(mümkünse kağıdınızı da hafifçe yağlayın)
- Her parçaya çikolatalı kremadan biraz sürelim ve saralım
- Her bir parçayı önce süte sonra hindistan cevizine bulayarak servis kabımıza alalım ve buzdolabında asgari 5-6 saat dinlendirelim..üzerini düzeltip 150 dereceli önceden ısınmış fırında kurutmadan pişirin.
1 yorum:
mmm nefis olmuş. ellerine sağlık.
Yorum Gönder