21 Ocak 2014 Salı

BROKOLI SALATASI TARIFI

BROKOLI SALATASI TARIFI
Damak tadı alıştığı klasik tatlardan çok öteye geçmeyen eşimin bile çok severek yediği bir salata çeşidi.. Mutlaka deneyin derim..Afiyetle :)

PANCAKE - PANKEK TARIFI

PANCAKE - PANKEK TARIFI
PANCAKE - PANKEK TARIFI
PANCAKE - PANKEK TARIFI

Pazar kahvaltılarını olabildiğince daha özel ve keyifli hale getirmeye çalışırız ya hepimiz; işte bizde de ender de olsa pankek bu düşünceye hizmet eder. 
Kızım çok sever, ben de öyle..Beyler ehh işte :)
Ölçü tam ve net; başarılı lezzetli güzel bir ölçüdür; tavsiye ederim.
Bu haliyle hem tatlılarla, hem tuzlularla rahatlıkla tüketebilirsiniz...
Pratik ve lezzetli bir kahvaltı seçeneği için buyrun tarife :) 

KESLI - CEVIZLI ERISTE TARIFI (BOLU)

KESLI - CEVIZLI ERISTE TARIFI

Bolu yöresine ait olan keşli- cevizli erişteyi yıllar evvel yine bir Bolu-Abant gezisi sırasında çok sevdiğimiz bir ahbabımızın annesi yapmış ve yanında yine bu yörenin nefis mantısı ve ayranı eşliğinde bizlere ikram etmişti. Bayılmıştık. :)
O zamandan beri erişteyi yine cevizli ve çeşitli peynirlerle yapıp o tadı yakalamaya çalıştım ama olmadı..
Geçenlerde bir doğal gıda marketinde gözüme çarptı KEŞ.. Hemen aldım, yaptım, sonuç karşınızda.. :)
Efendim, gelelim keşe...
Keş süzme yoğurttan yapılan çok ama çok sert bir çökelekmiş. Yoğurt keselerde iyice süzdürülüp, daha sonra üzerine taş konulup hiç su kalmayacak hale getiriliyormuş. Sonra da sabun kalıbı gibi elle şekil veriliyormuş. 
Yoğun protein ve kalsiyum içeriyor..Aynı zamanda uzun ömürlü olması için de çok tuz barındırıyor.
İşte buraya dikkat.. 
***: Pişirirken eriştenizi sakın normal tuzlu yapmayın, keşin tuzu sonrasında yeterli gelecek.
Related Posts with Thumbnails