Pazar kahvaltılarını olabildiğince daha özel ve keyifli hale getirmeye çalışırız ya hepimiz; işte bizde de ender de olsa pankek bu düşünceye hizmet eder.
Kızım çok sever, ben de öyle..Beyler ehh işte :)
Ölçü tam ve net; başarılı lezzetli güzel bir ölçüdür; tavsiye ederim.
Bu haliyle hem tatlılarla, hem tuzlularla rahatlıkla tüketebilirsiniz...
Pratik ve lezzetli bir kahvaltı seçeneği için buyrun tarife :)
PANCAKE - PANKEK TARİFİ
malzemeler:- 2 yumurta
- 2,5 yemek kaşığı şeker
- 1,5 su bardağı süt(220 ml)
- 2 su bardağı un(yaklaşık)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
PANCAKE - PANKEK nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri tel çırpıcı ile iyice çırpalım.
- Sütü ekleyip biraz daha çırpalım.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyelim.
- İyice özleştirelim ve koyuca bir kek hamuru elde edelim
- Tavayı hafifçe yağlayalım, ısıtalım.(bir kereye mahsus)
- Yarım kepçe hamuru aralıklı olarak resimdeki gibi döküp göz göz olup kenarları hafif kızarana kadar pişirelim (***Dikkat mutlaka orta ateş olmalı )
- Spatulayla ön yüzünü de çevirelim, kenarlarını düzeltelim, ocağın altını kısalım.
- Altı da hafif kızardığında pankekleri tabağımıza alabiliriz.
- Her bir parçayı bu şekilde pişirelim.
- Bal, çikolata kremi, reçel,muz, kivi, çilek vs ile servis yapalım
- ***Bu ölçülerle yaklaşık 15-18 tane pankek elde edebilirsiniz
Afiyet olsun
2 yorum:
Bu malzemelerle malesef koyu bir kek hamuru kıvamı olmuyor aksine çok sıvı. Ununu artırmak gerekiyor. Tarif için teşekkürler, sevgiler ^.^
Merhaba Gözde hnm, pankek hamuru koyu olmaz; koyu olursa içi pişmez bildiğim kadarıyla. Bu ölçüler yıllardır kullandığım bence çok ideal ölçülerdir.. Acaba sizin bardağınız fazla mı büyüktü? 200 ml lik bardak ölçüsüdür benimki..yorumunuz için teşekkürler ,sevgiler
Yorum Gönder