26 Ocak 2014 Pazar

UZUMLU LAHANA SALATASI TARIFI

ÜZÜMLÜ LAHANA SALATASI TARİFİ
Gün soframdan eklemeyi ihmal ettiklerimden biri de narlı üzümlü lahana salatasıydı. Bugün tüm hamaratlığımla olabildiğince eklemeye çalışacağım.. Beklettiğim için arkadaşlarımdan özür diliyorum, kusura bakmayın canlar..Son günler çok yoğun geçti ama n'apim? :) 
Biz lezzetini çok seviyoruz; umarım sizler de seversiniz..
Not: Narı ben süslemek amaçlı kullanmıştım ama harika bir lezzete dönüştü, tavsiye ederim

KIBRIS TATLISI TARIFI

KIBRIS TATLISI TARIFI
KIBRIS TATLISI TARIFI

Komşularıma yaptığım ama eklemek bir türlü kısmet olmayan bu nefis KIBRIS TATLISI na ancak sıra geldi.. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. İstisnasız yiyen herkesin çok beğendiği hafif bir tatlı...Aşamalı olmasına rağmen yapımı kolay..Bir gün evvelden hazırlandığı için sizin iki ayağınız bir pabuca girmişken bir kenarda sultanlar gibi beklemesi bence artı bir özellik..
İşte bayıldığım ikramlık türü : önceden hazırlanabilir olacak.!!! 
Hadi geçelim :)

KIBRIS TATLISI TARİFİ

malzemeler:

keki:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağdan bir parmak eksik
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı ceviz(yarısı içine yarısı dışına)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
şerbeti:
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
muhallebisi:
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 tek paket krem şanti
  • 1 paket damla sakızlı vanilya

KIBRIS TATLISI nasıl yapılır?

  1. Öncelikle şerbet malzemelerini 10 dakika kaynatıp ılıması için bir kenara koyalım
  2. Kek için yumurta ve şekeri mikserle beyazlaşana ve koyulaşana kadar çok iyi çırpalım
  3. Un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyerek ekleyelim
  4. Tüm malzemeleri ekleyince sadece kaşıkla karıştıralım ve büyük borcamı yağlayıp dökelim
  5. 170 derecede kızarana kadar pişirelim
  6. Ilıyınca ılık şerbeti üzerine kaşıkla eşit şekilde dökelim
  7. Muhallebi için sütü, nişastayı ve şekeri birlikte karıştırarak kaynatalım ve altını kapatalım; ılıması için bekletelim
  8. Toz krem şantiyi ve vanilyayı ekleyip mikserle iyice çırpalım
  9. Soğumuş olan kekimizin üzerine düzgünce yayalım
  10. Üzerini cevizle (veya dilediğiniz gibi )süsleyerek servis yapalım
Afiyet olsun


21 Ocak 2014 Salı

KLASIK ANNE KOFTESI TARIFI (PUF NOKTALARI)

KLASIK ANNE KOFTESI TARIFI (PUF NOKTALARI)
KLASIK ANNE KOFTESI TARIFI (PUF NOKTALARI)
(dondurulmuş hali)


Köfteler çeşit çeşit.. 
Cızbızı, İnegöl'ü, Akçaabat'ı, hamburgeri, Islaması...
Sulu köftesi, fırın köftesi, cızbız köftesi...
Her biri ayrı güzel, ayrı lezzetli..
Ama içlerinde biri var ki, sanırım herkes için en özeli ve en güzelidir:
Evde yapılan "anne köftesi " 
İşte bu köftenin nasıl yapıldığını anlatacağım dilim döndüğünce..
Herkes içine aynı malzemeleri koyar, ama miktarları, oranları farklıdır.
Pişirme tarzları da farklıdır. 
Benim en sevdiğim hali ise şöyledir:

Related Posts with Thumbnails