23 Aralık 2015 Çarşamba

KREP TARIFI



KREP TARIFI

KREP TARİFİ

Malzemeler:
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağından biraz az un
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • pişirmek için tereyağı veya sıvı yağ

KREP nasıl yapılır?

  1. Un, süt ve su(dilerseniz bu da süt olabilir) ile hiç topak kalmayana kadar iyice çırpalım. 
  2. Yumurtaları ekleyip biraz daha çırpalım. 
  3. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda, (tavada rahat yayılabilecek) hamur edelim. 
  4. Teflon tavayı fırçayla çok az yağlayalım (bir çay tabağına sıvıyağ koyup, ara ara fırçayla çok az tavaya sürebilirsiniz) 
  5. Tavaya küçük bir kepçe hamuru dökerek yayalım. 
  6. Her iki tarafını silikon spatula ile çevirerek orta ateşte pişirelim. (beceriniz varsa hoplatabilirsiniz :D )  
Afiyet olsun

17 Aralık 2015 Perşembe

KARIDES GUVEC TARIFI

KARİDES GÜVEÇ TARİFİ
KARİDES GÜVEÇ TARİFİ

KARİDES GÜVEÇ TARİFİ

Malzemeler:
  • 1 paket dondurulmuş karides 
  • 2 kaşık tereyağı 
  • 1 adet soğan 
  • 4 diş sarımsak 
  • 2 adet biber 
  • 1 adet kırmızı biber 
  • 2 adet domates 
  • Karabiber 
  • Kekik 
  • Tuz 
  • Kaşar rendesi 

KARİDES GÜVEÇ nasıl yapılır?

  1. Karidesleri çözdürelim, yıkayıp süzelim
  2. Soğan ve sarımsağı tereyağında biraz kavuralım
  3. Karidesleri de atıp 5 dakika çevirelim
  4. Biber ve domatesleri de minik doğrayıp ekleyelim
  5. Kapağını kapatarak 15 dakika pişirelim
  6. Baharatlarını da ekledikten sonra tek tek güveç kaplarına ya da benim yaptığım gibi tek bir fırın kabına aktaralım
  7. Üzerine kaşar rendesi serpelim
  8. 200 derecede ısınmış fırında 15 dakika kadar yüzü kızarana kadar pişirelim
  9. Mantar da yakışıyor, dilerseniz4- 5 tane mantar da ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.


30 Kasım 2015 Pazartesi

TON BALIKLI SALATA TARIFI

TON BALIKLI SALATA TARIFI

Bugün yine nefis mi nefis bir salata tarifim var sizlere.. 
Ama salata deyip geçmeyin, bu salata başlı başına bir öğün aslında...
Oğluşumun ennnnnnn sevdiği salata diyebilirim :)
Bizim için çoğunlukla bir hafta sonu klasiğidir ton balıklı salata.
Hatta istediğim bir şey karşılığında tabiri caizse rüşvet olarak istediği çok olmuştur. :P
İkinci ne diye sorarsanzı, o da pizza :D
Eveeet, tarif aşağıda, malzemeniz varsa yapması da bir o kadar kolay...
Öğrenciyseniz, on dakikada hem besleyici, hem sağlıklı bir yemek hazırlayabilirsiniz..
Bir güzelliği de ocakla, fırınla uğraşmayacaksınız..

Son söz olarak, eğer light(yağsız) ton balığı kullanırsanız salatanız bir diyet klasiği olmaya da aday benden söylemesi...
Hadi bakalım, şimdi geçelim mutfağa...

TON BALIKLI SALATA TARİFİ

Malzemeler
  • 1 kutu 160 g lık ton balığı
  • 2 dilim kepek ekmeği
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 100 g sert beyaz peynir
  • 1 demet yeşil salata
  • 1.5 kahve fincanı yoğurt
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 adet orta boy domates

TON BALIKLI SALATA nasıl yapılır?

  1. Büyükçe çukur bir kaseye önce yıkanıp iri doğranmış yeşil salatayı koyalım.
  2. Üzerine küp şeklinde doğranmış kepek ekmeklerini ve yine küp doğranmış domatesleri ilave edelim.
  3.  Ayrı bir kapta peyniri ezerek yoğurtla karıştırıalım (ezmeden küp halinde de koyabilirsiniz), üzerine limon suyunu (isteğe bağlı olarak zeytinyağını) ekleyelim
  4. Bu sosu salatamıza işave edelim
  5. Ton balığını parçalara bölüp salatanın üzerine serperek servis yapalım.

Afiyet olsun


Related Posts with Thumbnails