26 Ekim 2019 Cumartesi

HAŞHAŞLI BURMA TARİFİ


HAŞHAŞLI BURMA TARİFİ-sefertasiyemektaarifleri.com
HAŞHAŞLI BURMA TARİFİ-sefertasiyemektaarifleri.com

HAŞHAŞLI BURMA TARİFİ

Malzemeler:

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ 
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4,5-5 su bardağı un

İçine:

  • 1 su bardağı haşhaş ezmesi
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı şeker

Üzerine:

  • 1 yumurta sarısı

HAŞHAŞLI BURMA nasıl yapılır?

  1. Hamur malzemeleriyle yumuşak hafif ele yapışan kıvamda bir hamur yoğuralım. (Unu mutlaka yavaş yavaş ilave edin)
  2. Streç film ile kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  3. süre sonunda hamuru hafif alttan üste doğru çekiştirerek gazını alalım
  4. Tekrar kapatıp yarım saat daha bekletelim
  5. O arada iç harcını birbirine iyice yedirerek karıştırıp hazırlayalım
  6. Hazır olan hamurdan mandalina kadar bezeler alıp elimizle olabildiğince açalım üzerine haşhaş sürelim
  7. Ucundan kıvırıp rulo yapalım
  8. rulonun iki ucunu birleştirip, kendi etrafında resimdeki gibi döndürelim
  9. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim
  10. Tepsi mayası için 15 dakika bekletip yumurta sarısı sürelim ve 200 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim..
Afiyet olsun

Not: 

***İkinci şekil verme yönteminde ise, hamuru 6 bezeye bölüyoruz. Her birini pasta tabağı büyüklüğünde elimizle açıp haşhaş sürüyoruz, üst üste koyuyoruz. Elimizle hamuru tepsi kadar büyütüyoruz. İki parmaklık şeritler halinde kesip burarak yuvarlak büyük borcama ortadan başlayıp kendi etrafında sararak yerleştiriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz


23 Ekim 2019 Çarşamba

AVCI BÖREĞİ TARİFİ

AVCI BÖREĞİ TARİFİ-sefertasitarifleri.com

AVCI BÖREĞİ TARİFİ-sefertasitarifleri.com

AVCI BÖREĞİ TARİFİ

malzemeler:

iç harcı için:

  • 300 gr kıyma
  • 1 adet irice soğan
  • 1/2 su bardağı bulgur
  • 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağu su(200ml)
  • 2-3 kaşık zeytinyağı
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • kimyon, pul biber, karabiber(1'er çay kaşığı)

Ayrıca:

  • 4 adet yufka
  • 2 yumurta
  • 1 kase galeta unu
  • 1 çay bardağı süt
  • 2-3 kaşık sıvıyağ

Avcı Böreği yapılışı:

  1. Öncelikle içini hazırlayalım. Yemeklik doğradığımız soğanları sıvıyağda pembeleştirelim
  2. Kıymayı ekleyip rengi dönene kadar kavuralım 
  3. Salçave baharatlarını da ilave edip karıştırmaya devam edelim
  4. Bulgur ve suyunu da ekleyelim, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim
  5. Altını kapatalım ve kıydığımız maydanozları ve cevizi ilave edelim, soğuması için kenara alalım
  6. Yufkayı serip üzerine sıvıyağ sürelim.İkinci kat yufkayı da serelim ve tekrar yağ sürelim
  7. 12  eşit parçaya bölelim
  8. Kenarlara içten koyup, sigara böreği gibi saralım.
  9. Hepsi bitince süt ve yumurtayı karıştırıp böreği önce bu karışıma batıralım sonra galeta ununa bulayalım
  10. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye börekleri dizelim
  11. 200 derecelik önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim.
Not: Kullanmayacağınız miktarı tepside dondurup, saklama kaplarında uzun süre saklayabilirsiniz


Afiyet olsun


ISPANAK GRATEN TARİFİ

sefertasitarifleri.com

ISPANAK GRATEN TARİFİ

malzemeler:


  • 1/2 kg ıspanak(yıkanıp, süzülmüş)
  • 3 adet orta boy patates(haşlanmış)
  • 1 iri soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz, karabiber

beşamel sosu:

  • 1 dolu kaşık un
  • 1 dolu kaşık tereyağı
  • 1,5-2 su bardağı soğuk süt (koyu akıcı kıvam için gerekli miktarı kullanınız)
  • tuz karabiber

Üzerine: 

  • Rende kaşar

Ispanak graten yapılışı:

  1. Yemeklik doğradığımız soğanları zeytinyağında hafif pembeleştirelim
  2. İnce doğradığımız kapya biberleri ekleyip devam edelim
  3. İnce doğranmış ıspanaklarımızı da ilave edip suyunu çekene kadar karıştıralım
  4. Tuzunu, karabiberini koyup kenara alalım
  5. Haşlanmış sıcak patatesleri tuz, karabiber ve tereyağı ile iyice ezelim ve fırın kabının altına bastırarak yayalım
  6. Üzerine ıspanaklarımızı yerleştirelim
  7. Beşamel sos için unu yağda kokusu çıkana kadar sarartalım ve üzerine soğuk sütü çırpıcı ile hızlı hızlı karıştırarak ilave edelim. 
  8. Boza kıvamına gelene kadar eklemeye devam edelim.
  9. Tuz ve karabiber ekleyip ıspanakların üzerine gezdirelim
  10. Kaşar rendesini serpiştirdikten sonra 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun



Related Posts with Thumbnails