10 Aralık 2019 Salı

PORTAKALLI KEREVİZ TARİFİ

PORTAKALLI KEREVİZ TARİFİ

PORTAKALLI KEREVİZ TARİFİ

Malzemeler

  • 1/2 kg kereviz
  • 2 adet patates
  • 1-2 adet havuç
  • 1-2 adet soğan
  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 adet kesme şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
PORTAKALLI KEREVİZ TARİFİ

PORTAKALLI KEREVİZ YAPILIŞI

  1. Kerevizi orta büyüklükte küp küp doğrayalım ve limonlu suda bekletelim.
  2. Tencereye bir miktar zeytinyağı koyup yemeklik doğradığımız soğanı ve halka doğradığımız havuçları hafif pembeleşene kadar kavuralım.
  3. Ardından doğradığımız kereviz ve patatesleri de ekleyip hafif sararana kadar kavuralım.
  4. 1 adet kesme şekeri de ilave edelim.
  5. Ardından 1 su bardağı portakal suyu ve 1 çay bardağı sıcak su da ekleyelim
  6. Tuzunu da ilave edip pişmeye bırakalım.
  7. Sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 30-35 dk pişirelim.
  8. Maydanoz ya da dereotu ile sıcak ya da soğuk servis edelim.
Not: gerekirse sıcak su ilave edebilirsiniz

Afiyet Olsun…

6 Aralık 2019 Cuma

KREM KARAMELLİ KEK TARİFİ

KREM KARAMELLİ KEK TARİFİ
KREM KARAMELLİ KEK TARİFİ
Üç aşamalı bir kek bu, lezzeti mükemmel. Zor da sayılmaz ama 6 yumurta çok kokusu ağır olur diye düşünenleriniz olabilir; katmanlar nasıl karışmıyor diye kafanız karışabilir.. Merak etmeyin püf noktalarına uyarsanız ne yumurta kokusu, ne kıvamında bir bozukluk hiç bir olumsuzluk yaşamazsınız, çekinmeden yapabilirsiniz haydi tarife o zaman

KREM KARAMELLİ KEK TARİFİ

Malzemeler (bardak ölçüsü 200 ml)

Karamel için:


  • 1 su bardağı toz şeker

Kremi için:


  • 1/2 lt süt
  • 1/2 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon(ya da portakal) kabuğu rendesi
  • 4 yumurta (tek tek eklenip çırpılacak)

Keki için:


  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker(1 parmak eksik)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao (25 gr)


KREM KARAMELLİ KEK TARİFİ

KREM KARAMELLİ KEK YAPILIŞI:


    1. İlk olarak karamelini hazırlayalım. 1 su bardağı şekeri tavamıza koyalım ve kısık ateşte, kendi halinde eritip yavaş yavaş karamelize edelim, ıslattığımız kek kalıbının tabanına bekletmeden dökelim (📌şeker çabuk yanar, acele edip ocağı çok açmayın)
    2. Şimdi kalıbın kenarlarını yumuşak tereyağı ile hafifçe yağlayalım
    3. Krem kısmı yumurta hariç tüm malzemeyi derin bir karıştırma kabına alalım
    4. Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpma teli ile çırpalım(📌mikserle çırpmıyoruz, yumurtaların köpürmemesi gerekiyor, köpürürse bir süre bekletin durulsun)
    5. Karışımı karamelin üzerine dökelim
    6. Sıra geldi kekine..Yumurtaları ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım
    7. Süt ve sıvı yağını ekleyelim
    8. Un, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu karışıma eleyerek ekleyelim, kaşıkla güzelce karıştıralım.
    9. Kalıbımızdaki krem tabakasının üzerine içerden dışarıya daire çizerek dökelim(📌merak etmeyin, ilk önce birbirine karışacak ama pişerken hepsi ayrışacak )
    10. Büyük kare borcam ya da başka bir derin fırın kabına yarısına kadar soğuk çeşme suyu koyalım
    11. Kalıbı bu suya oturtalım
    12. Önceden ısıtılmış 160 derecede(📌kendi fırınınıza göre ayarlayın) yaklaşık 50 dakika pişirelim(📌kürdan testi yapın, kek pişmiş ise krema da pişmiştir korkmayın )
    13. Oda ısısına gelince üzerini streçleyip buzdolabına kaldıralım
    14. Bir gece bekledikten sonra, servis zamanı sıcak suyun üzerine 3-4 dakika oturtup ters çevirelim
    15. Yarım saat de dolapta bu şekilde sunum tabağın da beklesin, servise hazır😊👍💖
Afiyet olsun



5 Aralık 2019 Perşembe

COLESLAW SALATA TARİFİ

COLESLAW SALATA TARİFİ

COLESLAW SALATA TARİFİ

Malzemeler:

  • 1 küçük lahana(ya da büyüğün çeyreği)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 orta boy havuç
  • 1 büyük boy soğan(varsa kırmızı)
  • 4 yemek kaşığı dereotu, yıkanıp incecik doğranmış
  • 2 yemek kaşığı haşlanmış mısır

sosu:

  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • 4 yemek kaşığı susuz yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke(elma, üzüm, nar tercihe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • İsteğe bağlı 1 diş sarımsak

COLESLAW SALATA YAPILIŞI:

  1. Lahanayı ince ince kıyalım geniş bir kaba alalım, tuzla ovuşturup yumuşatalım.
  2. Havucu iri rendeleyip ekleyelim, fazla sularını olabildiğince süzelim.
  3. Soğanı piyazlık doğrayıp, fazla zedelemeden ovuşturalım ve ekleyelim.
  4. Sos malzemelerini karıştırıp, lahanalarla buluşturalım
  5. Servisten önce sebzelerin sosu iyice çekmesi için buzdolabında üzerini streçleyip bekletelim
Afiyet olsun

Related Posts with Thumbnails