KREM KARAMELLİ KEK TARİFİ
Malzemeler (bardak ölçüsü 200 ml)
Karamel için:
- 1 su bardağı toz şeker
Kremi için:
- 1/2 lt süt
- 1/2 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 limon(ya da portakal) kabuğu rendesi
- 4 yumurta (tek tek eklenip çırpılacak)
Keki için:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker(1 parmak eksik)
- 1 çay bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao (25 gr)
KREM KARAMELLİ KEK YAPILIŞI:
- İlk olarak karamelini hazırlayalım. 1 su bardağı şekeri tavamıza koyalım ve kısık ateşte, kendi halinde eritip yavaş yavaş karamelize edelim, ıslattığımız kek kalıbının tabanına bekletmeden dökelim (📌şeker çabuk yanar, acele edip ocağı çok açmayın)
- Şimdi kalıbın kenarlarını yumuşak tereyağı ile hafifçe yağlayalım
- Krem kısmı yumurta hariç tüm malzemeyi derin bir karıştırma kabına alalım
- Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpma teli ile çırpalım(📌mikserle çırpmıyoruz, yumurtaların köpürmemesi gerekiyor, köpürürse bir süre bekletin durulsun)
- Karışımı karamelin üzerine dökelim
- Sıra geldi kekine..Yumurtaları ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım
- Süt ve sıvı yağını ekleyelim
- Un, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu karışıma eleyerek ekleyelim, kaşıkla güzelce karıştıralım.
- Kalıbımızdaki krem tabakasının üzerine içerden dışarıya daire çizerek dökelim(📌merak etmeyin, ilk önce birbirine karışacak ama pişerken hepsi ayrışacak )
- Büyük kare borcam ya da başka bir derin fırın kabına yarısına kadar soğuk çeşme suyu koyalım
- Kalıbı bu suya oturtalım
- Önceden ısıtılmış 160 derecede(📌kendi fırınınıza göre ayarlayın) yaklaşık 50 dakika pişirelim(📌kürdan testi yapın, kek pişmiş ise krema da pişmiştir korkmayın )
- Oda ısısına gelince üzerini streçleyip buzdolabına kaldıralım
- Bir gece bekledikten sonra, servis zamanı sıcak suyun üzerine 3-4 dakika oturtup ters çevirelim
- Yarım saat de dolapta bu şekilde sunum tabağın da beklesin, servise hazır😊👍💖
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder