14 Aralık 2019 Cumartesi

YUMURTA KAPAMA TARİFİ

YUMURTA KAPAMA TARİFİYUMURTA KAPAMA TARİFİ

YUMURTA KAPAMA TARİFİ

Malzemeler :

  • 3 adet yumurta  
  • 1 yemek kaşığı 
  • Tereyağı 
  • 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber 
  • 1 çay kaşığı nane 
  • Tuz 

YUMURTA KAPAMA nasıl yapılır?

  1. Yumurtaları haşlayalım ve kabuklarını soyup uzunlamasına ortadan ikiye keselim. 
  2. Tavaya tereyağını koyup eritelim.
  3. İçine kırmızı toz biberi koyup karıştıralım. 
  4. Yumurtaların önce beyaz olan dış taraflarını tavaya gelecek şekilde dizelim ve 1-2 dakika tutalım. 
  5. Sonra sarı kısımları tavaya gelecek şekilde çevirelim ve üzerlerine isteğe göre tuz, pulbiber, karabiber ve nane serpelim. 
  6. 1-2 dakika bekletip ocağı kapatalım. 
  7. Sıcak sıcak servis yapalım
afiyet olsun


13 Aralık 2019 Cuma

STARBUCKS KURABİYE TARİFİ

STARBUCKS KURABİYE TARİFİSTARBUCKS KURABİYE TARİFİ

 STARBUCKS KURABİYE TARİFİ

 Malzemeler


  • 2 yumurta sarısı
  • 150 gr oda ısısında tereyağı
  • 100 gr pudra şekeri(1 çay bardağı)
  • 2 çorba kaşığı su
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1,5 tatlı kaşığı tarçın
  • 300 gr un(yaklaşık)
  • 50 gr çikolata damlası
  • 100 gr kalın çekilmiş ceviz (Elle kırılmış)

STARBUCKS KURABİYE YAPILIŞI


  1. Derin bir karıştırma kabında şeker ve yumurta sarılarını tel çırpıcı ile hafifçe çırpın.
  2. İyice yumuşamış tereyağını, vanilyayı ve suyu bu karışıma ekleyerek karıştıralım.
  3. Ardından kabartma tozu ve tarçını da ekleyelim
  4. Unu azar  azar ilave edip elimizle iyice yoğuralım. Hamur ele yapışmayacak, şekil verildiğinde şekli koruyacak kıvamda olmalı.
  5. Yoğurma işlemi bittiğinde çikolata damlalarını ve cevizi ekleyelim ve hızlıca sadece hamura karışmasını sağlayalım. Çikolata damlalarını ekledikten sonra çok yoğurursanız çikolatalar erimeye başlayacaktır. 
  6. Hamuru ikiye bölelim, yuvarlayarak 5-6 cm çapında bir silindir haline getirelim ve en az 1 saat ya da daha fazla süre buzdolabında  bekletelim.(iyice donduğunda kesmek daha kolay oluyor)
  7. Çıkardığımızda 1 veya 1,5 cm genişliğinde dilimler halinde keserek yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.  
  8. Önceden ısıtılmış 160 °C fırında, fanlı ayarda 12 dk pişirelim.(yeni nesil fırınlarda süreye uymaya özen gösterelim
Afiyet olsun


Not:
*Yumurtanızın gramajından dolayı un ölçüsünde değişiklik olabilir, hamur elinize yapışırsa biraz un ekleyerek tekrar yoğurun. Eğer tam tersi bir durum varsa yani hamur toparlanmıyorsa, elinizi hafifçe ıslatıp yoğurmaya devam edin kıvam bulana kadar.
**Akşamdan hamuru yapıp, buzdolabına koyup, ertesi gün dilimleyip, pişirmek ideal bir çözüm oluyor. Hızlı pişirme içinse 20 dakika dondurucuda bekletmek yeterli oluyor



11 Aralık 2019 Çarşamba

SARIMSAKLI EKMEK TARİFİ

SARIMSAKLI EKMEK TARİFİSARIMSAKLI EKMEK TARİFİ
Kahvaltılar ya da atıştırmalıklar için nefis bir lezzet. Akdeniz mutfağından güzel bir tarif, bayat ekmekleri değerlendirmek için bire bir....

SARIMSAKLI EKMEK TARİFİ

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı oda ısısında tereyağı 
  • 3-4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 3-4 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 3-4 dal taze kekik
  • 2-3 diş rende sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı rendelenmiş parmesan, kaşar ya da mozzorella peyniri 
  • ekmek dilimleri 

SARIMSAKLI EKMEK YAPILIŞI

  1. Yağları, tuzu ve sarımsakları iyice homojen olana kadar karıştıralım
  2. Dilimleyip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizdiğimiz ekmeklerin üzerine fırça yardımıyla bolca sürelim
  3. Kıyılmış maydanoz ve kekikleri serpiştirelim
  4. Peynirleri de dikkatlice ortalarına paylaştıralım
  5. 180 derecelik fırında ızgara bölümünde hafif kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun


Related Posts with Thumbnails