11 Aralık 2019 Çarşamba

SARIMSAKLI EKMEK TARİFİ

SARIMSAKLI EKMEK TARİFİSARIMSAKLI EKMEK TARİFİ
Kahvaltılar ya da atıştırmalıklar için nefis bir lezzet. Akdeniz mutfağından güzel bir tarif, bayat ekmekleri değerlendirmek için bire bir....

SARIMSAKLI EKMEK TARİFİ

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı oda ısısında tereyağı 
  • 3-4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 3-4 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 3-4 dal taze kekik
  • 2-3 diş rende sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı rendelenmiş parmesan, kaşar ya da mozzorella peyniri 
  • ekmek dilimleri 

SARIMSAKLI EKMEK YAPILIŞI

  1. Yağları, tuzu ve sarımsakları iyice homojen olana kadar karıştıralım
  2. Dilimleyip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizdiğimiz ekmeklerin üzerine fırça yardımıyla bolca sürelim
  3. Kıyılmış maydanoz ve kekikleri serpiştirelim
  4. Peynirleri de dikkatlice ortalarına paylaştıralım
  5. 180 derecelik fırında ızgara bölümünde hafif kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails