Kahvaltılar ya da atıştırmalıklar için nefis bir lezzet. Akdeniz mutfağından güzel bir tarif, bayat ekmekleri değerlendirmek için bire bir....
SARIMSAKLI EKMEK TARİFİ
Malzemeler
- 1 yemek kaşığı oda ısısında tereyağı
- 3-4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 3-4 dal ince kıyılmış maydanoz
- 3-4 dal taze kekik
- 2-3 diş rende sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı rendelenmiş parmesan, kaşar ya da mozzorella peyniri
- ekmek dilimleri
SARIMSAKLI EKMEK YAPILIŞI
- Yağları, tuzu ve sarımsakları iyice homojen olana kadar karıştıralım
- Dilimleyip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizdiğimiz ekmeklerin üzerine fırça yardımıyla bolca sürelim
- Kıyılmış maydanoz ve kekikleri serpiştirelim
- Peynirleri de dikkatlice ortalarına paylaştıralım
- 180 derecelik fırında ızgara bölümünde hafif kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder