17 Aralık 2019 Salı

GERÇEK LİMONATA TARİFİ

LİMONATA TARİFİ
Limonataya lezzetini veren içindeki suyu değil, dışındaki kabuğudur.. Ama kabuk iki katmandan oluşur, bize gereken sarı tabakadır. Sarının altındaki beyaz kısım acıdır. Damak tadınıza göre şeker oranını artırıp azaltabilirsiniz. Ölçüyü azaltıp, çoğaltabilirsiniz. Tadına doyamayacaksınız :)

LİMONATA TARİFİ

malzemeler:

  • 7 adet limon 
  • 2 su bardağı şeker 
  • 3,5 lt su

LİMONATA YAPILIŞI:

  1. Limonları iyice yıkayalım
  2. Kurulayıp, büyük bir kasenin içine rendenin ince tarafıyla (beyazlarına girmeden) sadece dıştaki sarı kısımları rendeleyelim
  3. Üzerine şekeri ekleyip olabildiğince yoğurur gibi ovuşturalım
  4. Limonları sıkıp, suyunu ve kabuklarını da ekleyelim
  5. Ölçülü suyumuzu ekleyelim
  6. Üzerini streçleyip, en az 5-6 saat, daha iyisi bir gece buzdolabında bekletelim
  7. Ertesi gün ince bir süzgeç ya da tülbentle süzüp buz gibi servis edelim
Afiyet olsun


16 Aralık 2019 Pazartesi

CEVİZLİ ÜZÜMLÜ KEK TARİFİ

CEVİZLİ ÜZÜMLÜ KEK TARİFİ
Dibe çökmeyen eşit dağılmış güzel bir üzümlü kek yapmak istiyorsanız, bir kaç püf noktasına dikkat etmeniz gerekiyor.
- un miktarını bir tık fazla yapacaksınız ya da üzümleri una bulayacaksınız. cıvık bir hamurda üzümler kolaylıkla dibe çöker
- fırınınız önceden ısınmış olmalı ki üzümler dibe çökmeye fırsat bulamasın
- üzümleri ekleyince kaşıkla şöyle bir karıştırmalı; mikserle değil....ve bekletmeden kalıba, oradan hızlıca fırına göndermelisiniz
Hadi kolay gelsin😀

CEVİZLİ ÜZÜMLÜ KEK TARİFİ

malzemeler:(200 ml bardak)

  • 3 yumurta
  • 3/4 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı kuru üzüm(iyice yıkanıp süzülmüş)
  • 1 su bardağı ceviz(iri dövülmüş)

CEVİZLİ ÜZÜMLÜ KEK YAPILIŞI

  1. Öncelikle kalıbımızı tereyağı ile yağlayıp, hafif unlayalım
  2. Fırınımızı 160 derecede çalıştıralım
  3. Yumurtaları ve şekeri mikserle 5 dakika çırpalım
  4. Süt ve sıvıyağı ekleyip bir tur çırpalım
  5. Un, kabartma tozu, vanilyayı eleyerek ekleyelim
  6. Bu aşamada kaşık ya da spatula ile karıştıralım
  7. Cevizleri ve üzümleri ilave edip hafifçe karıştırıp hamuru kalıba aktaralım
  8. Yaklaşık 40-45 dakika kürdan temiz çıkana kadar pişirelim
Afiyet olsun



14 Aralık 2019 Cumartesi

YUMURTA KAPAMA TARİFİ

YUMURTA KAPAMA TARİFİYUMURTA KAPAMA TARİFİ

YUMURTA KAPAMA TARİFİ

Malzemeler :

  • 3 adet yumurta  
  • 1 yemek kaşığı 
  • Tereyağı 
  • 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber 
  • 1 çay kaşığı nane 
  • Tuz 

YUMURTA KAPAMA nasıl yapılır?

  1. Yumurtaları haşlayalım ve kabuklarını soyup uzunlamasına ortadan ikiye keselim. 
  2. Tavaya tereyağını koyup eritelim.
  3. İçine kırmızı toz biberi koyup karıştıralım. 
  4. Yumurtaların önce beyaz olan dış taraflarını tavaya gelecek şekilde dizelim ve 1-2 dakika tutalım. 
  5. Sonra sarı kısımları tavaya gelecek şekilde çevirelim ve üzerlerine isteğe göre tuz, pulbiber, karabiber ve nane serpelim. 
  6. 1-2 dakika bekletip ocağı kapatalım. 
  7. Sıcak sıcak servis yapalım
afiyet olsun


Related Posts with Thumbnails