16 Aralık 2019 Pazartesi

CEVİZLİ ÜZÜMLÜ KEK TARİFİ

CEVİZLİ ÜZÜMLÜ KEK TARİFİ
Dibe çökmeyen eşit dağılmış güzel bir üzümlü kek yapmak istiyorsanız, bir kaç püf noktasına dikkat etmeniz gerekiyor.
- un miktarını bir tık fazla yapacaksınız ya da üzümleri una bulayacaksınız. cıvık bir hamurda üzümler kolaylıkla dibe çöker
- fırınınız önceden ısınmış olmalı ki üzümler dibe çökmeye fırsat bulamasın
- üzümleri ekleyince kaşıkla şöyle bir karıştırmalı; mikserle değil....ve bekletmeden kalıba, oradan hızlıca fırına göndermelisiniz
Hadi kolay gelsin😀

CEVİZLİ ÜZÜMLÜ KEK TARİFİ

malzemeler:(200 ml bardak)

  • 3 yumurta
  • 3/4 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı kuru üzüm(iyice yıkanıp süzülmüş)
  • 1 su bardağı ceviz(iri dövülmüş)

CEVİZLİ ÜZÜMLÜ KEK YAPILIŞI

  1. Öncelikle kalıbımızı tereyağı ile yağlayıp, hafif unlayalım
  2. Fırınımızı 160 derecede çalıştıralım
  3. Yumurtaları ve şekeri mikserle 5 dakika çırpalım
  4. Süt ve sıvıyağı ekleyip bir tur çırpalım
  5. Un, kabartma tozu, vanilyayı eleyerek ekleyelim
  6. Bu aşamada kaşık ya da spatula ile karıştıralım
  7. Cevizleri ve üzümleri ilave edip hafifçe karıştırıp hamuru kalıba aktaralım
  8. Yaklaşık 40-45 dakika kürdan temiz çıkana kadar pişirelim
Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails