Dibe çökmeyen eşit dağılmış güzel bir üzümlü kek yapmak istiyorsanız, bir kaç püf noktasına dikkat etmeniz gerekiyor.
- un miktarını bir tık fazla yapacaksınız ya da üzümleri una bulayacaksınız. cıvık bir hamurda üzümler kolaylıkla dibe çöker
- fırınınız önceden ısınmış olmalı ki üzümler dibe çökmeye fırsat bulamasın
- üzümleri ekleyince kaşıkla şöyle bir karıştırmalı; mikserle değil....ve bekletmeden kalıba, oradan hızlıca fırına göndermelisiniz
Hadi kolay gelsin😀
CEVİZLİ ÜZÜMLÜ KEK TARİFİ
malzemeler:(200 ml bardak)
- 3 yumurta
- 3/4 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı kuru üzüm(iyice yıkanıp süzülmüş)
- 1 su bardağı ceviz(iri dövülmüş)
CEVİZLİ ÜZÜMLÜ KEK YAPILIŞI
- Öncelikle kalıbımızı tereyağı ile yağlayıp, hafif unlayalım
- Fırınımızı 160 derecede çalıştıralım
- Yumurtaları ve şekeri mikserle 5 dakika çırpalım
- Süt ve sıvıyağı ekleyip bir tur çırpalım
- Un, kabartma tozu, vanilyayı eleyerek ekleyelim
- Bu aşamada kaşık ya da spatula ile karıştıralım
- Cevizleri ve üzümleri ilave edip hafifçe karıştırıp hamuru kalıba aktaralım
- Yaklaşık 40-45 dakika kürdan temiz çıkana kadar pişirelim
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder