4 Şubat 2020 Salı

KİNOA SALATASI TARİFİ

KİNOA SALATASI TARİFİ

KİNOA SALATASI TARİFİ

Malzemeler :

  • 1 su bardağı kinoa
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 demet kıyılmış maydonoz 
  • 3 dal taze nane
  • biraz dereotu
  • 2 adet orta boy domates
  • 3-4 dal yeşil soğan 
  • 1 adet ayıklanmış nar

Sosu için

  • 1/2 limon suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • nar ekşisi (isteğe bağlı)

KİNOA SALATASI HAZIRLANIŞI

  1. Kinoayı yarım saat suda bekletip süzelim ve küçük bir tencerede tuz ekleyip 1,5 bardak su ile 15 dakika kadar taneler patlayana kadar haşlayalım
  2. Fazla suyunu süzelim, soğumaya bırakalım
  3. Maydonoz, yeşil soğan ve domatesleri küp küp doğrayalım 
  4. Tüm malzemeyi karıştırıp, tuzunu kontrol edip servis kasesine alalım
Afiyet olsun

3 Şubat 2020 Pazartesi

PORTAKALLI İRMİK TATLISI TARİFİ

PORTAKALLI İRMİK TATLISI TARİFİPORTAKALLI İRMİK TATLISI TARİFİ

PORTAKALLI İRMİK TATLISI TARİFİ

Malzemeler


  • 1 litre süt
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya

Tabanı için;


  • 1 paket Burçak bisküvi 
  • 1 yemek kaşığı erimiş tereyağı

Süslemek için:


  • Portakal dilimleri
  • Hindistan cevizi

Peltesi için ;


  • 3 çay bardağı portakal suyu
  • 1 buçuk yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya

PORTAKALLI İRMİK TATLISI YAPILIŞI


  1. Robottan geçirdiğimiz bisküvileri tereyağı ile karıştırıp kalıbımızın tabanına yayalım.
  2. Bir bardağın tersi ile üzerine sıkıca bastırıp düzeltelim
  3. Bir tencerede şeker, irmik, portakal kabuğunu ve sütü ekleyip kaynayana kadar pişirelim.
  4. Ocaktan alınca vanilya ekleyelim, biraz karıştırıp bisküvilerin üzerine düzgünce yayalım
  5. Pelte malzemelerini ayrı bir tencerede kaynayana kadar karıştırarak pişirip, altını kapatalım ve vanilyayı ekleyelim
  6. Bunu da irmikli muhallebinin üzerine kaşıkla düzgünce yayalım
  7. Buzdolabında en az 5-6 saat dinlendirdikten sonra portakal dilimleri ve hindistan cevizi ile süsleyip servis yapalım.. 

Afiyet olsun


31 Ocak 2020 Cuma

FIRINDA MANTARLI PATATES SUFLE TARİFİ

FIRINDA MANTARLI  PATATES SUFLE TARİFİ

FIRINDA MANTARLI  PATATES SUFLE TARİFİ

Malzemeler:

Püre için:


  • 4-5 adet patates
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Küçük bir kase kaşar peyniri
  • Tuz, karabiber

Mantar sote için :


  • 1 kg mantar
  • 1 orta boy soğan
  • 1yemek kaşığı tereyağ ve 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz 
  • kırmızı biber

Üzeri için


  • Kaşar peyniri

FIRINDA MANTARLI  PATATES SUFLE YAPILIŞI



  1. Patatesleri haşlayalım, üzerine sütü, iki kaşık tereyağını, kase kaşar peynirini, az karabiber ve tuzu ekleyelim
  2. İyice ezerek püre haline getirelim 
  3. Temizlenip doğranmış mantarları limonlu suda 5 dakika haşlayalım
  4. Soğanı yemeklik doğrayıp, bir yemek kaşığı tereyağ ve bir yemek kaşığı sıvı yağda öldürdükten sonra mantarları ekleyip 10-15 dakika soteleyelim.
  5. Patatesleri yuvarlak borcama serelim, üzerine sotelediğimiz mantarları dizelim.
  6. En üste kaşar peyniri rendeleyip 175 derecede ısınmış fırında yaklaşık 15-20 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirelim

Afiyet olsun

Related Posts with Thumbnails