31 Ocak 2020 Cuma

FIRINDA MANTARLI PATATES SUFLE TARİFİ

FIRINDA MANTARLI  PATATES SUFLE TARİFİ

FIRINDA MANTARLI  PATATES SUFLE TARİFİ

Malzemeler:

Püre için:


  • 4-5 adet patates
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Küçük bir kase kaşar peyniri
  • Tuz, karabiber

Mantar sote için :


  • 1 kg mantar
  • 1 orta boy soğan
  • 1yemek kaşığı tereyağ ve 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz 
  • kırmızı biber

Üzeri için


  • Kaşar peyniri

FIRINDA MANTARLI  PATATES SUFLE YAPILIŞI



  1. Patatesleri haşlayalım, üzerine sütü, iki kaşık tereyağını, kase kaşar peynirini, az karabiber ve tuzu ekleyelim
  2. İyice ezerek püre haline getirelim 
  3. Temizlenip doğranmış mantarları limonlu suda 5 dakika haşlayalım
  4. Soğanı yemeklik doğrayıp, bir yemek kaşığı tereyağ ve bir yemek kaşığı sıvı yağda öldürdükten sonra mantarları ekleyip 10-15 dakika soteleyelim.
  5. Patatesleri yuvarlak borcama serelim, üzerine sotelediğimiz mantarları dizelim.
  6. En üste kaşar peyniri rendeleyip 175 derecede ısınmış fırında yaklaşık 15-20 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirelim

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails