3 Şubat 2020 Pazartesi

PORTAKALLI İRMİK TATLISI TARİFİ

PORTAKALLI İRMİK TATLISI TARİFİPORTAKALLI İRMİK TATLISI TARİFİ

PORTAKALLI İRMİK TATLISI TARİFİ

Malzemeler


  • 1 litre süt
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya

Tabanı için;


  • 1 paket Burçak bisküvi 
  • 1 yemek kaşığı erimiş tereyağı

Süslemek için:


  • Portakal dilimleri
  • Hindistan cevizi

Peltesi için ;


  • 3 çay bardağı portakal suyu
  • 1 buçuk yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya

PORTAKALLI İRMİK TATLISI YAPILIŞI


  1. Robottan geçirdiğimiz bisküvileri tereyağı ile karıştırıp kalıbımızın tabanına yayalım.
  2. Bir bardağın tersi ile üzerine sıkıca bastırıp düzeltelim
  3. Bir tencerede şeker, irmik, portakal kabuğunu ve sütü ekleyip kaynayana kadar pişirelim.
  4. Ocaktan alınca vanilya ekleyelim, biraz karıştırıp bisküvilerin üzerine düzgünce yayalım
  5. Pelte malzemelerini ayrı bir tencerede kaynayana kadar karıştırarak pişirip, altını kapatalım ve vanilyayı ekleyelim
  6. Bunu da irmikli muhallebinin üzerine kaşıkla düzgünce yayalım
  7. Buzdolabında en az 5-6 saat dinlendirdikten sonra portakal dilimleri ve hindistan cevizi ile süsleyip servis yapalım.. 

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails