27 Ağustos 2008 Çarşamba

ŞERBETLİ BROWNİE KURABİYE TARİFİ


ŞERBETLİ BROWNİE KURABİYE TARİFİ

ŞERBETLİ BROWNİE KURABİYE TARİFİ

Malzemeler:

  • 1 yumurta
  • 125 gr ısısında tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un(ele yapışmayacak kadar)

Üzeri için:

  • Antep fıstığı veya hindistan cevizi

Şurubu:

  • 2 çay bardağı şeker
  • 2 çay bardağı su
  • 1-2 damla limon

ŞERBETLİ BROWNİE KURABİYE YAPILIŞI


  1. Öncelikle şurubumuzu kaynadıktan sonra 6-7 dakika pişirip limon ekleyip soğutalım; soğuduktan sonra 1 saat kadar buzdolabinda bekletelim.
  2. Hamur malzemelerini (öncelikle yağ ve şekeri homojen hale getirelim)karistiralım ve aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yoğuralım.
  3. Ceviz kadar toplar yapıp, üzerine hafifçe bastırarak, yağlı kağıt serilmis firin tepsisine dizelim, 170 derecede üzeri çatlayana kadar pişirelim.
  4. Sıcak kurabiyeleri beş dakika kadar bekletip, soğuttuğumuz şurubun içine hızlıca batırıp çıkartalım ve servis tabağına alalım.
  5. Hindistan cevizi veya antep fıstığı ile süslediğimiz kurabiyeleri mümkünse bir gece dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz.
Afiyet olsun

7 Temmuz 2008 Pazartesi

PATLICANLI GÜL BÖREK TARİFİ

PATLICANLI GÜL BÖREK TARİFİ

PATLICANLI GÜL BÖREK TARİFİ

malzemeler:

  • 4 adet yufka
  • 2 yumurta
  • 1 su bardaği süt
  • 1 çay bardaği siviyağ
  • 1 kahve fincani su

İçi:


  • 3 adet soğan
  • 1/2 kg patlıcan
  • 1-2 domates
  • Maydanoz
  • tuz, karabiber

üzerine:


  • 1 yumurta sarisi
  • çörek otu

PATLICANLI GÜL BÖREK NASIL YAPILIR


  1. Önce içimizi hazırlayalım.Alacalı soyulup tuzlu suda yarım saat bekletip acısını aldığımız patlıcanları küp küp doğrayalım..
  2. 3 adet soğanı da küp doğrayalım ve sıvıyağda birlikte kavuralım..
  3. İçine doğranmış domateslerimizi ilave edip maydanoz, tuz karabiberle biraz daha pişirelim ve soğumaya bırakalım.
  4. Yufkalarımızı üst üste koyalım ve dörde bölelim.(iki bir tarafta , iki diğer tarafta kalsın)
  5. Süt ,yumurta, yağ ve suyu karıştırarak hazırladığımız harçtan üzerlerine sürelim
  6. Uzun kenara harcımızdan ince uzun şerit halinde koyup rulo yapalım ve yuvarlayarak gül şekli verelim.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim ve 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.


Afiyet olsun..


19 Haziran 2008 Perşembe

MOZAİK PASTA TARİFİ

MOZAIK PASTA TARIFI
İddia ediyorum, böyle bir mozaik pasta yemediniz..Ağzınızda hamur gibi bir tat bırakanları bir kenara atın ve bu tarifimi deneyin. Annemden kalmadır, kesinlikle tavsiye ederim..

Tarifin devamı ve güncellenmiş fotoları için TIKLAYIN lütfen :)
Related Posts with Thumbnails