17 Mart 2009 Salı

TAVUK SALATASI TARİFİ

TAVUK SALATASI TARİFİ

Sevgili Nükhet Ablam dan bir güzel tarif daha:) Müthiş lezzetli bir o kadar da doyurucu.. diyet salata da diyebiliriz aslında :)Tavuk eti yağsız olduğundan son derece hafif ve besleyici de oluyor tabii gezen organik tavuk bulabilirsek. Dilerseniz yağını ve mısırını da biraz azaltabilirsiniz tabii ki.. Yanına bir bardak ayranla tam bir öğün değerinde...Benden söylemesi:)

TAVUK SALATASI TARİFİ

malzemeler:


  • 2 adet haşlanmış tavuk göğüs eti(tuzlu suda)
  • 6-7 adet taze soğan
  • Maydonoz
  • Dereotu
  • 12 adet kornişon salatalık
  • 1 kutu mısır konservesi

Sosu:


  • 2 adet limon(damak tadınıza göre ayarlayın)
  • 1 kahve fincanı sirke
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı

tavuk salatası yapılışı:


  1. Tüm malzemeler yıkayıp doğrayıp, haşlanmış ve didiklenmiş olan tavuk etlerimizle karıştıralım
  2. Sos malzemelerimizi de çırpıp üzerine gezdirelim ve ezmeden karıştıralım
  3. Kornişon turşu ve cherry domates ile süsleyip servis yapalım

Afiyet olsun:)


14 Mart 2009 Cumartesi

LİMONLU PARFE TARİFİ

LİMONLU PARFE TARİFİ LİMONLU PARFE TARİFİ
Bu ara biraz yoğunum arkadaşlar, tarifleri düzgün ekleyemiyorum...Yorumları bile onaylayamadım günlerdir..Gelemiyorum, sizleri ziyaret edemiyorum..Kimbilir ne güzel şeyler paylaşmışsınızdır . Hep ha bugün- ha yarın derken bir türlü eski düzenimi yakalayamadım..
Ama inşallah tekrar rutinime döneceğim yakın zamanda...
Bugün sizlerle sevgili Nükhet Abla cığımın harika masasından çok lezzetli bir tatlıyı paylaşmak istedim.Aslında her zaman yaptığım gibi önce tüm masanın görüntüsünü yansıtmak isterdim ama resimler tam istediğim gibi çıkmamış..O yüzden ben de menüden tek tek paylaşımlar yapmaya karar verdim..Tekrar teşekkür ediyorum Nükhet Ablama bizlere sunduğu tüm güzellikler için:))

Eveeet, damağında ferahlatıcı bir soğukluk arayanlar için hem pratik, hem önümüzdeki sıcak yaz günleri için ideal...Deneyin pişman olmazsınız...

LİMONLU PARFE PASTA TARİFİ

malzemeler:

  • 4 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 küçük su bardağı mısır nişastası
  • 2 adet yumurta
  • 3 limonun suyu
  • 2 limonun kabuk rendesi
  • 1 kaşık tereyağı veya margarin
  • 1 adet hazır pandispanya(pakette genellikle ikili olur, sadece bir adedi gerekli)
  • süslemek için hindistan cevizi
LİMONLU PARFE PASTA nasıl yapılır?
  1. Pandispanya ve hindistan cevizi haricindeki tüm malzemeyi karıştıra karıştıra pişirelim.
  2. Ilıyınca minik minik doğradığımız pandispanyayı içine karıştıralım
  3. Islatılmış yuvarlak (veya dilediğiniz herhangi bir ) kalıba dökelim
  4. Buzdolabının alt kısmında koyup bir gece bekletelim
  5. Servisten önce çıkaralım ve ters çevirelim, üzerine hindistan cevizi ile servis yapalım (çıkmakta zorlanırsa çok az bir süre sıcak su içinde bekletebilirsiniz)

Afiyet olsun..

8 Mart 2009 Pazar

PORTAKALLI KARAMELLİ MUFFİN TARİFİ

PORTAKALLI KARAMELLİ MUFFİN TARİFİPORTAKALLI KARAMELLİ MUFFİN TARİFİPORTAKALLI KARAMELLİ MUFFİN TARİFİPORTAKALLI KARAMELLİ MUFFİN TARİFİPORTAKALLI KARAMELLİ MUFFİN TARİFİ

Sevgili Fatoş'uma bahsetmiştim bu nefis muffinlerden; unutmamış , geçenlerde sağolsun hatırlattı bana..:) Ama ben son zamanlardaki yoğunluktan dolayı bir türlü eklemeye fırsat bulamadım...Ama kendime bile "artık yeter!" dedim, "herkes sıkıldı herhalde her açışta aynı sayfayı görmekten..Biraz toparlan ve bekleyen tarifleri bir sıraya koyup ekle!" Tırstım sonra kendimden! Bazen çok sert olabiliyorum gerçekten!

Ve kendime verdiğim emri şimdi yerine getiriyorum gördüğünüz gibi! Bu ne gevşeklik değil mi ama?! Başkalarına kızıyordum kendim yapar oldum.! Kınadığını yaşamak diye sanırım buna denir:( Neyse Allah beterinden saklasın...


Gelelim bu güzel tarife..Karamel sevenler kaçırmasınlar derim...Ben bayılıyorum.!Aslında tarifimiz benim her zaman yaptığım doğaçlama kek/muffinlerden birisi...Ama şekli değişti, ilave farklı bir iki lezzet eklendi...Yumuşacık, hazır karamelli kekleri andıran bir muffin oluştu..

PORTAKALLI KARAMELLİ MUFFİN TARİFİ

malzemeler:

(bu ölçüyle 8 li silikon kalıp ve 4 lü kağıt muffin kalıbı tam geliyor)

  • 3 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı erimiş margarin ya da sıvıyağ
  • 1 su bardağı portakal suyu ve kabuğunun rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı(200 ml) un( +/- yaklaşık miktardır, akıcı koyu kıvam gerekli)

İçi:

Ben hazır karamel kullandım ama siz dilerseniz
tarifimdeki buzdolabında uzun süre dayanabilen harika karameli yapıp kullanabilirsiniz..


PORTAKALLI KARAMELLİ MUFFİN yapılışı:

  1. Yumurtaları şekerle güzelce çırpıyoruz beş on dakika..
  2. Diğer malzemeleri önce sıvılar, sonra kurular olacak şekilde ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz (fazla karıştırıp yumurtayı söndürmüyoruz)
  3. Yağlanmış kalıplarımıza 3/4 oranında döküp 170 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişiyoruz.(Çabuk pişiyor dikkat edin)
  4. Çıkarınca biraz ılındıktan sonra, ince duylu bir külah yardımıyla muffinin ortasından içine batırarak karamelimizi sıkıyoruz..
  5. Dilediğimiz gibi süslüyoruz..


Afiyet olsun:)


Related Posts with Thumbnails