FIRINDA BROKOLİ-KARNABAHAR TARİFİ
malzemeler:- Brokoli
- Karnabahar
- Havuç ve mısır(benim yoktu koyamadım)
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı soğuk süt(koyu akıcı kıvam için artırıp azaltabilirsiniz)
- tuz,
- 1 çay bardağı kaşar rendesi
FIRINDA BROKOLİ-KARNABAHAR yapılışı:
- Çok az tuzlu suda ya da buharda haşladığımız brokoli, karnabahar ve havucu süzerek borcama alalım.
- Üzerine konserve mısır gezdirelim....
- Yağda unu kavuralım ve sütü ekleyip çırpıcı ile karıştırarak kaynatalım.
- Koyu akıcı bir kıvam için süt gerekirse ilave edelim...
- Tuzunu ekleyelim..
- Sebzelerin üzerine beşamel sosu döküp,en son kaşar rendesiyle fırınlayalım...
- 200 derecede kızarana kadar pişirelim...
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder