1 Mart 2008 Cumartesi

FIRINDA BROKOLİ-KARNABAHAR TARIFI


FIRINDA BROKOLİ-KARNABAHAR TARIFI
FIRINDA BROKOLİ-KARNABAHAR TARIFI
FIRINDA BROKOLİ-KARNABAHAR TARIFI

FIRINDA BROKOLİ-KARNABAHAR TARİFİ

malzemeler:

  • Brokoli
  • Karnabahar
  • Havuç ve mısır(benim yoktu koyamadım)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı soğuk süt(koyu akıcı kıvam için artırıp azaltabilirsiniz)
  • tuz, 
  • 1 çay bardağı kaşar rendesi

FIRINDA BROKOLİ-KARNABAHAR yapılışı:


  1. Çok az tuzlu suda ya da buharda haşladığımız brokoli, karnabahar ve havucu süzerek borcama alalım.
  2. Üzerine konserve mısır gezdirelim....
  3. Yağda unu kavuralım ve sütü ekleyip çırpıcı ile karıştırarak kaynatalım.
  4. Koyu akıcı bir kıvam için süt gerekirse ilave edelim...
  5. Tuzunu ekleyelim..
  6. Sebzelerin üzerine beşamel sosu döküp,en son kaşar rendesiyle fırınlayalım...
  7. 200 derecede kızarana kadar pişirelim...


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails