1 Mart 2008 Cumartesi

PACANGA BOREGI TARIFI

paçanga böreği tarifi

 Sevgili İlkay ın masasında nefis paçanga börekleri vardı..Biz yedik, orada çektiğim fotoğrafla kendi paçanga tarifimi sizlerle paylaşmak istedim hazır fırsat çıkmışken..
Bu nefis paçanga  tarifi daha fazla beklemesin değil mi ama? :)

PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ


malzemeler:
  • 3 adet yufka
  • 100-150 gr pastırma
  • 200 gr rende kaşar peyniri
  • 1 adet iri domates
  • 1 adet çarliston biber
  • 5-6 sap kıyılmış maydanoz
  • Kızartmak için sıvı yağ
PAÇANGA BÖREĞİ nasıl yapılır?
  1. Pastırma, biber ve domatesleri ince ince doğrayalım ve yağda hafifçe soteleyelim
  2. Soğuyunca maydanozları ve rendelediğimiz kaşar peynirlerini ekleyelim
  3. Yufkanın birini dörde bölelim
  4. Geniş kenarına hazırladığımız harçtan bir miktar koyalım ve kenarlarını üzerine kapatıp kalın sigara böreği şeklinde saralım
  5. Tüm yufkaları bu şekilde yapıp bitirince kızgın yağda arkalı önlü kızartalım
Afiyet olsun

Not: İlkay son aşamada yumurtaya ve galeta ununa bulayıp kızartmış ama ben sade olarak yapıyorum bilginize ..

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails