27 Mart 2008 Perşembe

SELANİK GEVREĞİ TARİFİ

SELANİK GEVREĞİ TARİFİ
SELANİK GEVREĞİ TARİFİ Bu ölçülerle iki tepsi çıkıyor, dilerseniz yarıyarıya yapabilirsiniz..Ama hazırlayıp bir kenarda bekletebilirsiniz ani misafirleriniz için uzun süre dayanıyor... çok da lezzetli

SELANİK GEVREĞİ TARİFİ


  • 4 yumurta(oda sıcaklığında)
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 adet portakal kabugu rendesi
  • 3 su bardağı un
  • 1 yemek kasigi sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı ceviz 
  • 1 çay bardağı fındık(badem, antep fıstığı vs)

SELANİK GEVREĞİ YAPILIŞI:

  1. Yumurta ve şekeri yaklaşık 3-4 dakika mikserle çırpalım
  2. Yağ ve sirkeyi ekleyip kısa bir süre karıştıralım.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim.
  4. Yemişleri doğrayarak minik küpler haline getirip ilave edelim
  5. Kekten bira daha koyuca bir hamur olacak
  6. Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine boşaltalım, spatula ile olabildiğince düzeltelim
  7. Üzeri pembeleşene kadar 180 derecede önceden ısıstılmış fırında 20-25 dakika fansız pişirelim
  8. Hafif üzeri kızarınca çıkarıp, ılınınca ince uzun dilimler halinde keselim.
  9. Dilimleri yan olarak tekrar tepsiye dizelim ve 150 derecede bu sefer fanlı olarak 10 dakika kızartıp kurutalım..
Afiyet olsun

4 yorum:

Fulya dedi ki...

Ben bunu hazır aıyordum.Çok güzel kıyır kıyır bir şey.Tarifini bulmam iyi oldu.Ben artık bunu yaparım.Heheheeetarifini buldum

Lezzet Gemisi dedi ki...

BİZ ÇOCUKKEN HALAM İSTANBULDAN GELİRKEN BİZE HEP BUNLARDAN GETİRİRDİ. ÖYLE HOŞUMUZA GİDERDİ Kİ... TADI HALÂ DAMAĞIMDA. ADINI BİLMEDİĞİM İÇİN TARİFİNİ DE BULAMAMIŞTIM. SENDE GÖRÜNCE TEKRAR ÇOCUKLUĞUMA DÖNDÜM. :=) ELLERİNE SAĞLIK. İYİ AKŞAMLAR, NEŞELİ HAFTASONLARI DİLERİM CANIM. SEVGİLER...

Adsız dedi ki...

Cok sahane görünüyorlar canim,ellerine saglik.Iyi geceler.

elif dedi ki...

ilk defa görüyorum tadı çok güzel dir eminim. görüntüsünden belli. ellerine sağlık

Related Posts with Thumbnails