12 Mayıs 2008 Pazartesi

PÜRELİ ROSTO KÖFTE TARİFİ

PÜRELİ ROSTO KÖFTE TARİFİ
PÜRELİ ROSTO KÖFTE TARİFİ

PÜRELİ KÖFTE TARİFİ

Köftesi için:


  • 1 adet yumurta
  • 2 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Bir tutam maydanoz
  • 500g kıyma
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber

Püre için:


  • 4 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı(100 gr)
  • yaklaşık 1 su bardağı süt (patatesin büyüklüğüne göre değişir)
  • tuz,karabiber

Üzerinin sosu için:

  • Sıvı yağ
  • Salça
  • tuz, biber

DALYAN KÖFTE YAPILIŞI


  1. Rondo ya da robota soğanları, sarımsakları, yumurtayı, maydanozları koyup incecik parçalayalım
  2. Yoğurma kabına kıymayı, rendelenmiş harcı, galeta unu, tuz ve baharatları ekleyip çok iyi bir şekilde yoğuralım
  3. Elimizi yağlayarak rulo haline getirelim.
  4. Fırın kabımıza yağlı kağıt koyup üzerine köfteyi koyalım
  5. 180 derecede yaklaşık yarım saat pişirelim
  6. Püre için patatesleri soyup tuzlu suda haşlayalım.
  7. Suyunu süzüp patatesleri iyice ezelim ve içine tereyağı,tuz,çok az karabiber ekleyelim.
  8. Ateşe alıp içine azar azar süt ekleyip iyice karıştıralım.
  9. İstenen kıvama gelene dek süt eklemeye devam edelim ve ateşten alalım.
  10. Servis tabağına püreyi, yanına dilimlenmiş köfteyi dizelim ve salçalı sos ile servis edelim.

Afiyet olsun

2 yorum:

antepası dedi ki...

Offfffff off of.Köfteler tam benlik hem de benlik hemde püreli.Eline sağlık.

Aysultan... dedi ki...

ellerine sağlık açıktım galiba ben...

Related Posts with Thumbnails