PÜRELİ KÖFTE TARİFİ
Köftesi için:
- 1 adet yumurta
- 2 adet orta boy soğan
- 3 diş sarımsak
- Bir tutam maydanoz
- 500g kıyma
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
Püre için:
- 4 adet patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı(100 gr)
- yaklaşık 1 su bardağı süt (patatesin büyüklüğüne göre değişir)
- tuz,karabiber
Üzerinin sosu için:
- Sıvı yağ
- Salça
- tuz, biber
DALYAN KÖFTE YAPILIŞI
- Rondo ya da robota soğanları, sarımsakları, yumurtayı, maydanozları koyup incecik parçalayalım
- Yoğurma kabına kıymayı, rendelenmiş harcı, galeta unu, tuz ve baharatları ekleyip çok iyi bir şekilde yoğuralım
- Elimizi yağlayarak rulo haline getirelim.
- Fırın kabımıza yağlı kağıt koyup üzerine köfteyi koyalım
- 180 derecede yaklaşık yarım saat pişirelim
- Püre için patatesleri soyup tuzlu suda haşlayalım.
- Suyunu süzüp patatesleri iyice ezelim ve içine tereyağı,tuz,çok az karabiber ekleyelim.
- Ateşe alıp içine azar azar süt ekleyip iyice karıştıralım.
- İstenen kıvama gelene dek süt eklemeye devam edelim ve ateşten alalım.
- Servis tabağına püreyi, yanına dilimlenmiş köfteyi dizelim ve salçalı sos ile servis edelim.
2 yorum:
Offfffff off of.Köfteler tam benlik hem de benlik hemde püreli.Eline sağlık.
ellerine sağlık açıktım galiba ben...
Yorum Gönder