PROFITEROL TARIFI
Malzemeler:
Hamuru:
- 1,5 su bardağı su
- 8 kaşık un
- 100 gr. margarin
- 1 çay kaşığı şeker
Kreması:
- 3 yemek kaşığı un
- 7 yemek kaşığı şeker
- 1/2 lt süt
- 1 yumurta sarısı
- 50 gr margarin
- Vanilya
- 1 adet limon kabuğu rendesi
PROFITEROL nasıl yapılır?
- Margarin ve vanilya hariç tüm malzemeyi sürekli karıştırarak pişirelim
- Kaynayınca altını kapatıp margarin ve vanilyayı ekleyip mixerle kısa bir süre karıştıralım..
- Suyu kaynatıp margarini içine koyalım
- Eriyince 8 yemek kaşığı unu ekleyip pütürlüğü gidene kadar karıştırarak kısık ateşte pişirelim.
- Soğumasını bekleyelim KESİNLİKLE.
- Soğuduktan sonra 4 yumurtayı teker teker yedire yedire ekleyelim,yoğuralım..
- Elimizi hafifçe yağlayıp , ceviz kadar toplar yapalım ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
- 200 derecede önceden ısıttığımız fırında hafif kızarana ve kabarana kadar pişirelim.
- Soğuyunca içine enjektörle krema dolduralım.
- Üzerine çikolata sos hazırlayıp dökelim
- Fıstıkla süsleyip servis yapalım..
Afiyet olsun..
4 yorum:
Canım kaç dakika baktım bu resme bilmiyorum.Ama baka kaldım.Enfes.Şu tabağı alsam:)))
En sevdiğim tatlılardandır profiterol,bıkmadan yiyebilirim.
Ellerine sağlık..
kim sevmezki bu lezzeti.ben bayılırım.ellerine sağlık cnm nefis görünüyor..çikolatasına bi parmak atsamda kaçsam o bile yeter:)
sevgilerimle
YAPMASI BİRAZ ZAMAN ALICI VE ZAHMETLİ.... AMA MUHTEŞEM TADI İÇİN BUNA KAT KAT DEĞER.... ELLERİNE SAĞLIK CANIM. ENFES GÖRÜNÜYOR.
Yorum Gönder