Kış aylarının en faydalı, en besleyici çorbalarından biri..Yediremediğiniz her sebze için(özellikle büyük çocuklara!!!) bu yöntemi uygulayabilirsiniz.. "Ne var bu çorbanın içinde? " sorusuna ister cevap vermezsiniz; isterseniz de "sebze!" deyip geçersiniz.. Ne yediklerini bilmeleri gerekmiyor.. Yanına eğer sevdikleri bir şey yaparsanız, çorbanın ne olduğu tamamen unutuluyor, inanın bana, tecrübeyle sabittir :) Gazanız mübarek olsun.. Sonuçlarını benimle paylaşırsanız sevinirim :)
KARNABAHAR CORBASI TARIFI
Malzemeler:
- 1 küçük karnabahar (ya da yarım karnabahar)
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya 2-3 kaşık zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı süt
- yeterince su
üzerine:
- pul, biber, tereyağı
KARNABAHAR ÇORBASI nasıl yapılır?
- Yıkanmış ve iri doğranmış karnabahar, patates ve soğanı tenceremize koyup, 3 bardak su ve tuzunu da ekleyerek yaklaşık 20 dakika haşlayalım
- Küçük bir sos tenceresinde unu tereyağı ile kavuralım ve 1 bardak soğuk sütü üzerine ekleyelim.Bir bardak da soğuk su ekleyip iyice karıştırarak bulamaç haline getirelim
- Bunu haşlanan sebzeler ile karıştıralım, beş dakika daha kısık ateşte pişirelim, bu arada çorbanın koyuluğunu ayarlayalım, gerekirse sıvı ilave edelim
- El blenderi ile pürüzsüz olana kadar çırpalım
- Üzerine tereyağında pul biberi şöyle bir kaynatıp gezdirelim ve servis yapalım
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder