6 Ocak 2011 Perşembe

KARNABAHAR CORBASI-2 TARIFI

KARNABAHAR CORBASI TARIFI
Kış aylarının en faydalı, en besleyici çorbalarından biri..Yediremediğiniz her sebze için(özellikle büyük çocuklara!!!) bu yöntemi uygulayabilirsiniz.. "Ne var bu çorbanın içinde? " sorusuna ister cevap vermezsiniz; isterseniz de "sebze!" deyip geçersiniz.. Ne yediklerini bilmeleri gerekmiyor.. Yanına eğer sevdikleri bir şey yaparsanız, çorbanın ne olduğu tamamen unutuluyor, inanın bana, tecrübeyle sabittir :)  Gazanız mübarek olsun.. Sonuçlarını benimle paylaşırsanız sevinirim :)

KARNABAHAR CORBASI TARIFI

Malzemeler:
  • 1 küçük karnabahar (ya da yarım karnabahar)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya 2-3 kaşık zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı süt
  • yeterince su
üzerine:
  • pul, biber, tereyağı

KARNABAHAR ÇORBASI nasıl yapılır?

  1. Yıkanmış ve iri doğranmış karnabahar, patates ve soğanı tenceremize koyup, 3 bardak su ve  tuzunu da ekleyerek yaklaşık 20 dakika haşlayalım
  2. Küçük bir sos tenceresinde unu tereyağı ile kavuralım ve 1 bardak soğuk sütü üzerine ekleyelim.Bir bardak da soğuk su ekleyip iyice karıştırarak bulamaç haline getirelim
  3. Bunu haşlanan sebzeler ile karıştıralım, beş dakika daha kısık ateşte pişirelim, bu arada çorbanın koyuluğunu ayarlayalım, gerekirse sıvı ilave edelim
  4. El blenderi ile pürüzsüz olana kadar çırpalım
  5. Üzerine tereyağında pul biberi şöyle bir kaynatıp gezdirelim ve servis yapalım

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails