17 Temmuz 2010 Cumartesi

BULGURLU PAZI YEMEGI TARIFI

BULGURLU PAZI YEMEGI TARIFI

BULGURLU PAZI YEMEGİ TARİFİ

malzemeler:
  • 1 demet pazı
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 kaşık zeytinyağı 
  • 200 gr kıyma
  • 1/2 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • tuz,
  • pul biber

BULGURLU PAZI YEMEGİ nasıl yapılır?

  1. Zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanlarımızı hafifçe soteleyelim
  2. Kıymamızı ekleyelim ve rengi tamamen değişip, suyunu çekene kadar karıştırarak kavuralım
  3. Salçayı ilave edelim onu da iyice karıştıralım
  4. Yıkanmış, süzülmüş ve doğranmış pazılarımızı ekleyelim
  5. Bulguru serpiştirelim, tuz ve biberini atalım
  6. Kapağını kapatalım, ocağın altını kısalım
  7. On dakika sonra kontrol edelim, pazılar iyice inmiş ve su bırakmış olacak
  8. Çok az su ilave edip biraz daha pişirelim ve altını kapatalım
  9. Sarımsaklı yoğurtla servis yapalım
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails