BULGURLU PAZI YEMEGİ TARİFİ
malzemeler:- 1 demet pazı
- 1 adet kuru soğan
- 3-4 kaşık zeytinyağı
- 200 gr kıyma
- 1/2 çay bardağı pilavlık bulgur
- 1 tatlı kaşığı salça
- tuz,
- pul biber
BULGURLU PAZI YEMEGİ nasıl yapılır?
- Zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanlarımızı hafifçe soteleyelim
- Kıymamızı ekleyelim ve rengi tamamen değişip, suyunu çekene kadar karıştırarak kavuralım
- Salçayı ilave edelim onu da iyice karıştıralım
- Yıkanmış, süzülmüş ve doğranmış pazılarımızı ekleyelim
- Bulguru serpiştirelim, tuz ve biberini atalım
- Kapağını kapatalım, ocağın altını kısalım
- On dakika sonra kontrol edelim, pazılar iyice inmiş ve su bırakmış olacak
- Çok az su ilave edip biraz daha pişirelim ve altını kapatalım
- Sarımsaklı yoğurtla servis yapalım
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder