PANCAR TURŞUSU
- 2 kg kırmızı pancar
- 1 su bardağı sirke
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
- 5-6 iri dişli sarımsak
- yeteri kadar sıcak su
pancar turşusu nasıl hazırlanır:
- Pancarları yıkayıp,incecik soyalım ve iri küpler halinde doğrayalım.
- Üzerine çıkacak kadar sıcak su döküp 2-3 dakika kaynatıp kapatalım.
- Bir kevgirle pancarları sudan çıkarıp kavanoza sarımsaklarla birlikte yerleştirelim.
- Tuz,sirke ve pancarın suyunun yarısını karıştıralım ve pancarların üzerine dökelim.(Su az gelirse ekleyebiliriz.)
- Soğuk bir yerde muhafaza edelim, bir hafta içinde pancar turşumuz hazır
afiyet olsun
2 yorum:
Tekrar yazmaya başlamanıza çok sevindim yıllardır bloğunuzu severek takip ediyorum...
Hanife ciğim, ben de seviniyorum..Umarım devam etmeme engel olacak bir şey çıkmaz..Teşekkür ederim güzel düşüncene..sevgilerimle:)
Yorum Gönder