1 Şubat 2012 Çarşamba

PANCAR TURŞUSU

PANCAR TURŞUSU
Yemesi ve rengi harika, yapımı çok kolay pancar turşusunun.

PANCAR TURŞUSU
  • 2 kg kırmızı pancar
  • 1 su bardağı sirke
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 5-6 iri dişli sarımsak
  • yeteri kadar sıcak su

pancar turşusu nasıl hazırlanır:
  1. Pancarları yıkayıp,incecik soyalım ve iri küpler halinde doğrayalım.
  2. Üzerine çıkacak kadar sıcak su döküp 2-3 dakika kaynatıp kapatalım.
  3. Bir kevgirle pancarları sudan çıkarıp kavanoza sarımsaklarla birlikte yerleştirelim.
  4. Tuz,sirke ve pancarın suyunun yarısını karıştıralım ve pancarların üzerine dökelim.(Su az gelirse ekleyebiliriz.)
  5. Soğuk bir yerde muhafaza edelim, bir hafta içinde pancar turşumuz hazır 

afiyet olsun


2 yorum:

hanife dedi ki...

Tekrar yazmaya başlamanıza çok sevindim yıllardır bloğunuzu severek takip ediyorum...

belgin kıral dedi ki...

Hanife ciğim, ben de seviniyorum..Umarım devam etmeme engel olacak bir şey çıkmaz..Teşekkür ederim güzel düşüncene..sevgilerimle:)

Related Posts with Thumbnails