SULU KÖFTE TARİFİ (KIRŞEHİR)
Malzemeler:- 300 gram kıyma
- 1, 5 çay bardağı ince kısırlık bulgur (düğürcek)
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet kuru soğan
- Karabiber
- Kırmızı pulbiber
- Nane
- Kimyon
- 2 adet patates
- 1 yemek kaşığı salça
SULU KÖFTE Yapılışı:
- Yoğurma kabımıza kıyma, ince bulgur, yumurta, un, rendelenmiş kuru soğan, karabiber kimyon pul biber ve tuzu ekleyip iyice yoğuralım.
- Sonra ufak misket şeklinde köfteleri yuvarlayalım (şişeceği için mümkün olduğu kadar ufak yuvarlayalım)
- Tenceremize 5-6 su bardağı su koyalım üzerine bir tutam tuz serpip, ufak doğranmış patatesleri ekleyelim
- 5dakika sonra köfteleri de ilave edelim ve 10 dk daha pişirelim
- Salça ve naneyi ayrı bir tavada kavurup tencereye ekleyelim
- 5 dakika daha pişirip ocaktan alalım.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder