KAYSERİ KETESİ TARİFİ
Malzemeler:- 1 lt süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 paket maya
- 2 adet kesme şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aralara sürmek için erimiş tereyağı
KAYSERİ KETESİNİN yapılışı:
- Tüm malzemelerle yumuşacık bir hamur yoğuralım
- Yumruk kadar bezeler hazırlayalım (6-7 tane olacak)
- Oklavayla her parçayı açabildiğimiz kadar açalım
- Erimiş yağı her beze üzerine 6 kaşık olacak şekilde sürelim
- Bezeleri üst üste koyalım
- Karşılıklı iki yandan ortaya doğru iki rulo yapalım
- 3-4 parmaklık kareler keselim
- 1/2 cm kalınlığında oklavayla açalım
- İstediğin içi koyup bohça katlayalım
- Tepsi mayası için yarım saat bekletelim
- Yumurta sürüp fırında 200 derecede kızarana kadar pişirelim
Not:
Tepsi mayası beklenmeden deepfreezde dondurabilirsiniz. Kullanmadan bir gün önce alt rafa alıp, ertesi gün tepsi mayası yaptırıp fırınlayabilirsiniz
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder