16 Mayıs 2018 Çarşamba

KAYSERİ KETESİ TARİFİ

KAYSERİ KETESİ TARİFİKAYSERİ KETESİ TARİFİKAYSERİ KETESİ TARİFİ

KAYSERİ KETESİ TARİFİ

Malzemeler:
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket maya
  • 2 adet kesme şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aralara sürmek için erimiş tereyağı
KAYSERİ KETESİNİN yapılışı:
  1. Tüm malzemelerle yumuşacık bir hamur yoğuralım
  2. Yumruk kadar bezeler hazırlayalım (6-7 tane olacak)
  3. Oklavayla her parçayı açabildiğimiz kadar açalım
  4. Erimiş yağı her beze üzerine 6 kaşık olacak şekilde sürelim
  5. Bezeleri üst üste koyalım
  6. Karşılıklı iki yandan ortaya doğru iki rulo yapalım
  7. 3-4 parmaklık kareler keselim
  8. 1/2 cm kalınlığında oklavayla açalım
  9. İstediğin içi koyup bohça katlayalım
  10. Tepsi mayası için yarım saat bekletelim
  11. Yumurta sürüp fırında 200 derecede kızarana kadar pişirelim
Not:
Tepsi mayası beklenmeden deepfreezde dondurabilirsiniz. Kullanmadan bir gün önce alt rafa alıp, ertesi gün tepsi mayası yaptırıp fırınlayabilirsiniz

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails