ET KAVURMA TARİFİ
malzemeler:
- 1 kg dana kuşbaşı(antrikot, tranç ya da döş)
- 100 gr iç yağı
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- kekik, biberiye(arzuya göre)
ET KAVURMA nasıl yapılır?
- Tencereye önce sıvıyağı koyalım
- Minik doğranmış iç yağını ekleyelim ve kızarana kadar 5 dakika kavuralım ki yağını bıraksın
- Kavurga tanelerini süzgeçle alalım
- etleri tencereye ilave edelim ve karıştırarak yağı çekmesini sağlayalım
- kapağını kapatıp kısık ateşe alalım ve suyunu çekene kadar yaklaşık 1 saat pişirelim(kontrol ettiğimizde et hala yumuşamamışsa gerekirse bir miktar sıcak su ekleyebiliriz)
- suyu artık iyice azaldığında tereyağını, tuzunu ve baharatlarını ekleyelim ve ocağın altını biraz açıp hafif kızarmasını sağlayalım ve kapatalım
- Yanında güzel bir pilav ve ayranla servis yapalım
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder