19 Şubat 2020 Çarşamba

ET KAVURMA TARİFİ

ET KAVURMA TARİFİ

ET KAVURMA TARİFİ

ET KAVURMA TARİFİ


malzemeler:

  • 1 kg dana kuşbaşı(antrikot, tranç ya da döş)
  • 100 gr iç yağı
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • kekik, biberiye(arzuya göre)

ET KAVURMA nasıl yapılır?


  1. Tencereye önce sıvıyağı koyalım
  2. Minik doğranmış iç yağını ekleyelim ve kızarana kadar 5 dakika kavuralım ki yağını bıraksın
  3. Kavurga tanelerini süzgeçle alalım
  4. etleri tencereye ilave edelim ve karıştırarak yağı çekmesini sağlayalım
  5. kapağını kapatıp kısık ateşe alalım ve suyunu çekene kadar yaklaşık 1 saat pişirelim(kontrol ettiğimizde et hala yumuşamamışsa gerekirse bir miktar sıcak su ekleyebiliriz)
  6. suyu artık iyice azaldığında tereyağını, tuzunu ve baharatlarını ekleyelim ve ocağın altını biraz açıp hafif kızarmasını sağlayalım ve kapatalım
  7. Yanında güzel bir pilav ve ayranla servis yapalım

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails