MUHALLEBİLİ İNCİR TATLISI TARİFİ
- 6 adet kuru incir (10-15 dk suda bekletilecek)
 - 1 su bardağı un
 - 1 su bardağı şeker
 - 2 avuç kırık fındık ya da ceviz içi
 - 1 çay bardağı süt
 - 3 yumurta
 - 1 tatlı kaşığı tarçın
 - 1 paket vanilya
 - 1 paket kabartma tozu
 
Muhallebisi:
- 1 kg süt
 - 2 çorba kaşığı nişasta
 - 3 çorba kaşığı un
 - 6 yemek kaşığı şeker
 - 1 tatlı kaşığı tereyağı
 - 1 poşet toz sade krem şanti
 
Şerbeti için:
- 1.5 su bardağı ılık su
 - 1 paket 3 ü bir arada nescafe
 
Üzeri için:
- hindistan cevizi, tarçın, kakao, ceviz vs.
 
MUHALLEBİLİ İNCİR TATLISI NASIL YAPILIR | 
- Öncelikle kekimizi hazırlayalım. Bunun için ilk iş incirleri 15 dakika kadar ıslatalım
 - Yumurta ve şekeri mixerle iyice çırpalım.
 - Sütü ilave edip kaşıkla karıştıralım.
 - Islanan incirleri süzdürüp küçük küçük doğrayalım ve bir kaba 1 kaşık un serpip incirleri una bulayalım.
 - Un, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kaşıkla karıştıralım.
 - Fındık ya da ceviz içini, incirleri ilave edip tekrar karıştıralım.
 - Yağlanmış fırın kabına harcımızı dökelim.
 - Önceden ısıtılmış fırında kek pişirir gibi 170 derecede kızarana kadar pişirelim.
 - Kek pişerken de muhallebisini hazırlamaya başlayalım.
 - Tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alıp çırpma teliyle sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim.
 - Göz göz olunca ocağın altını kapatıp tereyağını ve vanilyayı ekleyelim, karıştıralım.
 - Daha sonra toz krem şantiyi de ekleyip mikserle 2-3 dk kadar çırpalım. Kıvamı biraz koyu olacak.
 - Kek fırından çıktığında 5 dk kadar ilk sıcaklığının çıkması için bekleyelim.
 - Bu sırada şerbetini hazırlayalım.
 - Bir kaba su ve nescafeyi alıp pişirmeden sadece karıştıralım.
 - Ilık kekin üzerine bu şerbeti gezdirelim.
 - 5 dk kadar şerbetin çekmesini bekledikten sonra üzerine hazırdağımız muhallebiyi her yerine eşit şekilde dökelim,
 - 5 dk sonra üzerini hangi malzememiz varsa onunla süsleyelim
 - En az 3-4 saat daha iyisi 1 gece buzdolabında bekletip servis yapalım)
 
Afiyet olsun
