6 Nisan 2008 Pazar

MUHALLEBİLİ İNCİR TATLISI TARİFİ


http://sefertasim.blogspot.com

http://sefertasim.blogspot.com

MUHALLEBİLİ İNCİR TATLISI TARİFİ

Malzemeler:
  • 6 adet kuru incir (10-15 dk suda bekletilecek)
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 avuç kırık fındık ya da ceviz içi
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Muhallebisi:
  • 1 kg süt
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 3 çorba kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 poşet toz sade krem şanti

Şerbeti için:
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 paket 3 ü bir arada nescafe

Üzeri için:
  • hindistan cevizi, tarçın, kakao, ceviz vs.
http://sefertasim.blogspot.com

MUHALLEBİLİ İNCİR TATLISI NASIL YAPILIR


  1. Öncelikle kekimizi hazırlayalım. Bunun için ilk iş incirleri 15 dakika kadar ıslatalım
  2. Yumurta ve şekeri mixerle iyice çırpalım.
  3. Sütü ilave edip kaşıkla karıştıralım.
  4. Islanan incirleri süzdürüp küçük küçük doğrayalım ve bir kaba 1 kaşık un serpip incirleri una bulayalım.
  5. Un, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kaşıkla karıştıralım.
  6. Fındık ya da ceviz içini, incirleri ilave edip tekrar karıştıralım.
  7. Yağlanmış fırın kabına harcımızı dökelim.
  8. Önceden ısıtılmış fırında kek pişirir gibi 170 derecede kızarana kadar pişirelim.
  9. Kek pişerken de muhallebisini hazırlamaya başlayalım.
  10. Tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alıp çırpma teliyle sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim.
  11. Göz göz olunca ocağın altını kapatıp tereyağını ve vanilyayı ekleyelim, karıştıralım.
  12. Daha sonra toz krem şantiyi de ekleyip mikserle 2-3 dk kadar çırpalım. Kıvamı biraz koyu olacak.
  13. Kek fırından çıktığında 5 dk kadar ilk sıcaklığının çıkması için bekleyelim.
  14. Bu sırada şerbetini hazırlayalım.
  15. Bir kaba su ve nescafeyi alıp pişirmeden sadece karıştıralım.
  16. Ilık kekin üzerine bu şerbeti gezdirelim.
  17. 5 dk kadar şerbetin çekmesini bekledikten sonra üzerine hazırdağımız muhallebiyi her yerine eşit şekilde dökelim,
  18. 5 dk sonra üzerini hangi malzememiz varsa onunla süsleyelim
  19. En az 3-4 saat daha iyisi 1 gece buzdolabında bekletip servis yapalım)


Afiyet olsun




1 yorum:

antepası dedi ki...

Arkadaşım yeni blog adresim http://antepasi.blogspot.com/dur.Diğer adresim kayıtlı ise silip bu adresi girersen memnun olurum.Eski adresime girip hırsızlara prim yaptırmayım.Yeni bolgumla artık sizlerin arasındayım. FULYA

Related Posts with Thumbnails